De maand van wijkagent Anne Kees Meines

Column
Elke maand doet wijkagent Anne Kees Meines van de meest opvallende zaken in Langedijk.
Elke maand doet wijkagent Anne Kees Meines van de meest opvallende zaken in Langedijk. (Foto: Rodi Media)

Beste Langedijkers

Nu de zon weer vaker én langer schijnt, zien we dat er ook weer meer gefietst wordt. Dat betekent voor ons meer verkeersongevallen waarbij fietser betrokken zijn. 

Maar helaas zien we dat ook de fietsendiefstallen erg toenemen de laatste weken. Vooral in Broek op Langedijk bij het winkelcentrum verdwijnen dagelijks fietsen. Het is belangrijk dat u hiervan aangifte bij ons doet, zodat uw gestolen fiets bij ons geregistreerd staat en we bij aantreffen u gemakkelijk kunnen herleiden. Gelukkig komt het geregeld voor dat we gestolen fietsen aantreffen! 

Om de fietsendiefstallen zoveel mogelijk te beperken, heb ik een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet. Misschien zijn een aantal vanzelfsprekend maar we zien nog steeds dat ze niet allemaal worden opgevolgd.

- Noteer zoveel mogelijk kenmerken van uw fiets.

- Laat een chip installeren in uw fiets, zodat deze traceerbaar is.

- Maak gebruik van een stalling.

- Zet je fiets niet op een onverlichte plek.

- Bevestig uw fiets aan een vast voorwerp (Lantaarnpaal)

- Haal je waardevolle spullen uit de fietstassen.

- Sluit uw berging of schuur goed af.

Bel bij verdachte situaties 0900-8844 en let vooral op kentekens!

Mishandeling horeca

Op 15 mei, omstreeks 03.30 uur, vond er een mishandeling plaats in en uitgaansgelegenheid in zuid-Scharwoude. Het slachtoffer betrof een jongen van 17 jaar oud die met zijn vrienden uit was geweest. Tijdens het uitgaan was hij door een andere jongen aangesproken die had gezegd dat hij buiten in elkaar geslagen zou worden. Toen hij met zijn vrienden op de fiets huiswaarts ging, werd hij door een groepje achterna gefietst, die hem uiteindelijk op de Dorpsstraat, ter hoogte van perceel 497 werd geschopt en geslagen. Het voorval is in onderzoek.

Diefstal in supermarkt

Vorige week werd er een diefstal gepleegd in de Vomar te Oudkarspel. De buit was nogal bijzonder. Het betrof hier namelijk een Jacuzzi die werd ontvreemd. Aan de hand van camerabeelden hebben we zicht op een mogelijke dader.

Onder invloed van drugs

Op donderdag 26 mei werd een verkeerscontrole gehouden op de Wagenweg. Hierbij werd een bestuurder van een personenauto getest op het gebruik van alcohol/drugs. Hieruit bleek dat de bestuurder geen alcohol had genuttigd maar wel onder invloed van drugs zijn auto had bestuurd. De bestuurder werd hierop aangehouden door de collega’s.

Langedijkers, blijf gezond