Honderdste én laatste Herman vindt er wat van

Column
Herman vond er honderd weken lang wat van.
Herman vond er honderd weken lang wat van. (Foto: Herman de Jager)

Deze week staat de honderdste en tevens laatste aflevering van Herman vindt er wat van afgedrukt in het Nieuwsblad Dijk en Waard, editie Langedijk. Herman Jager nam de afgelopen honderd weken in zijn column geen blad voor de mond en schuwde ook hier en daar een heilig huisje niet. De humor in zijn teksten maakte het echter voor een ieder een zeer vermakelijke column en zeker eentje iets uit te kijken! Naast schrijver is Herman Jager echter ook docent, muzikant, acteur, model, presentator en scenarioschrijver, waardoor de verplichting van een wekelijkse column steeds meer ging wringen. Waarvoor alle begrip maar het Weekblad Dijk en Waard zal de opvallende zwart gele rubriek missen! 

Honderd      

De Trap des Ouderdoms, zeer bekend als prentje in de 19e eeuw, heeft tien treden. Aanvankelijk gaat het de goede kant op, omhoog. De jeugd wint per decennium aan kracht. Vanaf het vijftigste levensjaar gaat alles minder: men daalt de trap af, die eindigt bij 100. Oei! Deze column liep vandaag in het 100. En volgens de Trap is dat het moment dat je de kist ingaat.

Een mijlpaal dus, honderd keer een column op deze plek, waarbij ik u door vreemde tijden van gebod en verbod loodste en wekelijks mijn lichtje vrijelijk liet schijnen op een actueel onderwerp. Maar dit is dan echt de laatste. De cirkel is rond, de eersten zullen de laatsten zijn, want nummer 1 en nummer 100 zijn in de numerologie verwant. De 1 symboliseert een nieuw begin, actie, activiteit, motivatie, ambitie, succes, assertiviteit, op weg naar vooruitgang, zelfredzaamheid en leiderschap. Het nummer 1 symboliseert ook de creatie van je eigen realiteit, door je acties, gedachten en overtuigingen. Het getal 0 symboliseert oneindigheid, de Universele energie, eeuwigheid, cycli, begin, potentieel, spirituele ontwikkeling en het begin van een spirituele reis. Het getal 0 roept je op om te luisteren naar je intuïtie en innerlijke wijsheid, om de antwoorden te vinden die je zoekt. Het getal 100 betekent oneindig potentieel, zelfbeschikking, isolatie, heelheid, zelfvoorziening en onafhankelijkheid. Mensen die resoneren met dit getal zijn zeer onafhankelijk en zelfvoorzienend, schijnt het.

Op de dag dat corona in Nederland officieel gelijk gesteld wordt met griep (hèhè) publiceert New York Times een vernietigend artikel over het 100% falende mondkapje. Synchroniciteit. I rest my case èn ik leg mijn schrijverskoffertje weg. Klaar!