Vrijwilligers gezocht voor Europees Parlementsverkiezing 2024

Gemeentenieuws
Helpt u ook mee?
Helpt u ook mee? (Foto: AG Heeremans Photography / Archief)

DIJK EN WAARD - Donderdag 6 juni 2024 is de Europees Parlementsverkiezing. Door te stemmen bepaalt u mee wie de komende 5 jaar namens Nederland lid wordt van het Europees Parlement.

Het Europees Parlement is een belangrijk orgaan binnen de Europese Unie. Het Europees Parlement keurt wetten goed en beoordeelt beleid op verschillende gebieden, zoals economie, milieu en veiligheid. Het vertegenwoordigt de burgers van de EU, houdt toezicht op andere EU-instellingen en heeft een rol bij het opstellen en goedkeuren van de EU-begroting. Daarnaast voert het Parlement internationale onderhandelingen en behandelt het kwesties zoals handelsovereenkomsten en mensenrechten.

Helpt u mee?

Wilt u een bijdrage leveren aan de Europese Parlementsverkiezingen? Meld u dan aan als vrijwilliger voor het stembureau in de gemeente Dijk en Waard. Als vrijwilliger speelt u een belangrijke rol op de verkiezingsdag. Bekijk welke functies er zijn en meld u eenvoudig aan via het portaal met de QR code of ga naar: https://mijnstembureau-dijkenwaard.nl/

Meld u aan als vrijwilliger voor het stembureau in de gemeente Dijk en Waard

Lees nu de laatste editie van de digitale krant