Vrouwen FC Marlène kunnen vrijdag de landstitel pakken

Vieren de vrouwen van FC Marlène vrijdag het landskampioenschap?
Vieren de vrouwen van FC Marlène vrijdag het landskampioenschap? (Foto: Paul van der Molen)

HEERHUGOWAARD - De zaalvoetbalsters van FC Marlène zouden vrijdagavond 2 juni zomaar eens kampioen van Nederland kunnen worden. De Heerhugowaardse vrouwen staan in elk geval op pole position tegen ZVG Cagemax uit Gorinchem.

In de eerste wedstrijd van het drieluik om de landstitel leek de Heerhugowaardse equipe al snel op rozen te zitten. Topscorer Simone Hand opende al binnen vier minuten de score en nauwelijks drie minuten later wist de talentvolle Kyara de Bruin deze score te verdubbelen.

Het lukte FC Marlène echter niet, ondanks dat men daar wel de kansen voor kreeg, om door te drukken. Na de rust keerde de spanning volledig terug toen Kayla van den Boomgaard de aansluitingstreffer maakte. Tien minuten voor tijd bracht aanvoerster Sanne Brand de marge weer op twee, maar ZVG Cagemax, dat in de halve finale verrassend te sterk was voor ZV Libertas, gaf zich nog niet gewonnen, en binnen de minuut zorgde Marloes Blom voor de 2-3. Een zeer spannende slotfase volgde met voldoende kansen over en weer, maar gescoord werd er niet meer.

Thuis afmaken

Vrijdag 2 juni kunnen de FC Marlène vrouwen de klus afmaken. Als de Heerhugowaardsen de tweede wedstrijd in het drieluik winnen mogen ze zich landskampioen noemen en de bijbehorende schaal ontvangen. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Waardergolf en begint om 20.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van FC Marlène www.fcmarlene.nl/tickets. Mocht FC Marlène die wedstrijd niet winnen, dan is er vrijdag 9 juni een herkansing, opnieuw in eigen huis.