Talenten van Artquake exposeren in de Artfarm

Cultuur
Kleurrijk kunstwerk van Moon Smit.
Kleurrijk kunstwerk van Moon Smit. (Foto: Aangeleverd)

DIJK EN WAARD - Artquake organiseert zaterdag 11 en zondag 12 mei van 11.00 tot 17.00 uur een expositie voor en door jonge kunstenaars op de Artfarm aan de Rustenburgerweg 126 in Heerhugowaard. Tien jonge kunstenaars uit Dijk en Waard, Alkmaar en omgeving exposeren hun werk: Yong Lei van Barlingen, Elke van den Brink, Thion Glasbergen, Eline Groot, Meie van der Klei, Fien Langeweg, Moon Smit, Zanna de Vries en Jamayla Zimmer.

Tijdens deze expositie zijn er verschillende kunstdisciplines vertegenwoordigd, waaronder beeldend werk, digitaal design, poëzie en fotografie. Met deze expositie geeft Artquake jonge kunstenaars de kans hun werk te tonen aan een groot publiek; zij laten bovendien zien dat kunst meer dan alleen tekenen en schilderen is. Voor veel van deze jonge kunstenaars is het de eerste keer dat ze meedoen aan een expositie en het biedt het ze tegelijkertijd een leuke en goede leerervaring. 

De kunstenaars krijgen dit weekend ook de kans hun werk te verkopen. Dus mocht je op zoek zijn naar een uniek kunstwerk of leuk cadeau, kom dan langs! De kunstenaars zijn zelf ook aanwezig om meer over hun werk te vertellen. Ook is er een muur met een kleine expo van Artquake zelf, waarbij een kunstwerk van Maureen Kolhoff te zien is dat ze speciaal voor Artquake heeft gemaakt en dat in één oogopslag laat zien waar Artquake voor staat. Ook hangt er een aantal portretten van talenten van Artquake, onder anderen gemaakt door fotografe Corine de Ruiter. De expositie wordt zaterdag 11 mei om 12.00 uur feestelijk geopend door John Does, wethouder van Dijk en Waard, waarna enkele podiumkunstenaars van Artquake verrassende optredens zullen verzorgen. 

Workshops Pixel Art en Collage 

Bezoekers kunnen tegen een kleine vergoeding ook deelnemen aan de workshops Pixel Art en Collage. Tijdens de workshop Pixel Art maak je een eigen ontwerp, die je vervolgens afdrukt met inkt, als een echte stempel. In de workshop Collage ga je aan de slag met een collagetechniek, waarbij je jouw betekenis van kleur ontdekt. Elke workshop duurt anderhalf uur. Pixel Art wordt gegeven door Eline Groot en Collage door Moon Smit; beiden zijn beeldend kunstenaar van beroep. De workshop Pixel Art start zaterdag om 13.00 uur en zondag om 12.00 uur en de workshop Collage start zaterdag om 15.00 uur en zondag om 14.00 uur. Deelname bedraagt 3 euro per workshop. Neem gezellig je (schoon)moeder mee en laat haar meedoen als Moederdag-uitje en/of cadeautje! 

Feestelijke afsluiting 

Zo feestelijk als de expositie wordt geopend, zo feestelijk wordt deze zondagmiddag 12 mei ook weer afgesloten. Van 16.00 tot 17.00 uur is er als afsluiting van een kleurrijk weekend live-muziek van jonge muzikanten van Artquake.  

Artquake 

Artquake is een creatief en cultureel jongerenplatform waar jongerenkunst en talentontwikkeling centraal staan. Het biedt jonge kunstenaars en artiesten een podium, groot netwerk en mogelijkheden om zichzelf verder te ontwikkelen, door het aanbieden van onder meer optredens, exposities, events, workshops, masterclasses, coaching en promotie. Meer info vind je op www.art-quake.com. De Artfarm was van oudsher een melkveehouderij. Piet en Joke Beers zijn zich steeds meer met kunst bezig gaan houden en zo is de Artfarm ontstaan; kunst op de boerderij. De Artfarm bestaat onder meer uit 18 ateliers, een expositieruimte en beeldentuin. Kijk voor meer info op www.artfarm.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding