Annet Klinkert wint Langedijker Kolfkampioenschappen

Sport
vlnr: Hannie Droog, Trees Arink, Elly de Rijcke en Annet Klinkert
vlnr: Hannie Droog, Trees Arink, Elly de Rijcke en Annet Klinkert (Foto: aangeleverd)

LANGEDIJK - Woensdag 17 april werd Annet Klinkert, van kolfclub DIO uit Oudkarspel, Langedijker Kolfkampioen. In de spannende finale streed zij tegen Jannie Koster van DVOM uit Zuid-Scharwoude en clubgenoten Noortje Bakhuijs en Trees Arink. Omdat Annet 29 punten sloeg bij haar subtotaal van 79, was haar totaal 108. Precies een puntje meer dan Jannie Koster. 

Het was de veertigste editie van de Langedijker Kampioenschappen. Drie dagen heeft de strijd geduurd. Op drie kolfbanen, in Oudkarspel en Zuid-Scharwoude. De vrouwen uit Langedijk speelden in vier klassen, want dit keer voegden de Super- en de Eerste klasse zich samen. De finale was in De Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude.

Het was Jannie Koster die de finale uiterst spannend maakte. Koster, van Dames Van Op Maat, had in de voordagen 69 punten geslagen. Zij sloeg er nu maar liefst 38 bij en kwam op 107.

Daarna kwamen de laatste drie dames in de baan. Annet Klinkert (Door Inspanning Ontspanning) had 79 punten. Ze sloeg mis in de eerste klap, een poedel. Daarna ging het beter: 4, 11, 8. Tijd voor de laatste slag. Het publiek hield de adem in, want ze kon nog winnen. Ze sloeg 6, zo kreeg ze precies dat ene benodigde puntje meer.

Trees Arink, spelend in de 3e klas, begon met 71 punten en sloeg er 25 bij. Met die 96 punten werd zij winnaar in haar klasse. Noortje Bakhuijs had er 71 en sloeg 33 bij tot 104. Daarmee werd zij derde in de Super/1e klasse. 

Aldus behaalde Annet Klinkert het Langedijker Kampioenschap 2024. “Voor de derde keer en ik ben nog wel verkouden!” lachte de kersverse Langedijker Kampioene. 

DIO en DVOM zijn kolfclubs, die sport en bewegen combineren met veel gezelligheid. DIO oefent elke woensdagmiddag in de Kolfbaan van de Heerlijkheid in Oudkarspel. DVOM elke donderdag middag in de Roode Leeuw in Zuid Scharwoude. 

De uitslag van alle klassen is als volgt:

S/1e klasse: Annet Klinkert (108 pt)

2e klasse: Elly de Rijcke (93 pt)

3e klasse: Trees Arink (96 pt)

4e klasse: Hannie Droog (75 pt)