Vrone-ZCFC 2-0

Sport
Afbeelding
(Foto: Marco Wijnstekers )

SINT PANCRAS - Vrone speelde zaterdagmiddag zijn voorlaatste thuisduel dit seizoen tegen het Zaans oranje ZCFC. 

Voor Willem Zeijlmans een ontmoeting met een oude bekende, hij was eerder in 2020-2021 coach bij de gasten van die middag. Een extra stimulans voor het team om handhaving veilig te stellen. Het ging voor Vrone niet meer om de prijzen deze wedstrijd, maar in het ergste geval kon er bij verlies nacompetie worden gespeeld om degradatie. ZCFC stond op de tiende plaats met vier punten achter Vrone. Bij winst deze middag zal het zeker zijn van lijfsbehoud in de zaterdag 4e klasse A. De wedstrijdbal was heel toepasselijk gesponsord door coach Zeijlmans. 

In de eerste helft was de inzet en de kansen gelijk voor beide partijen. Zo kregen de Zaankanters in de 15e minuut een geweldige kans door een afstandschot over Jeroen Tijman heen te schieten, maar de goalie zag het leer gelukkig belanden op de lat. Het geluk was weer aan de zijde van Vrone toen Tim Heijblom zijn vrije trap via de grabbelde Zaanse keeper het doel in zag belanden (1-0). 

De strijd ging gelijk op, het Zaans oranje deed zeker niet onder ten opzichte van de groen zwarte. Net als de ploeg van Zeijlmans was het dit keer de trainer die goed uitpakte met zijn wissels. Chris Ebbelaar ingekomen voor Kevin Kieft en Martijn Leek die op zijn beurt de spitspositie innam. Was het de laatste wissel Stan Wijnstekers die de bal haarfijn van de zijkant zestien meter op Chris Ebbelaar gaf, die op zijn beurt de bal met een streep in het doel schoot (2-0). Daarmee was deze middag geen speler, maar terecht de balsponsor/trainer-coach Willem Zeijlmans de man off the match. 

Met nog drie wedstrijden te gaan nemen de Pancrassers een keurige zevende plaats in met 23 gespeelde wedstrijden en 33 behaalde punten.

Zaterdag 11 mei speelt Vrone uit tegen het laagst geklasseerde ASC De Volewijckers om 14.30 uur.

Door: Marco Wijnstekers

Afbeelding
Afbeelding