7x bezienswaardigheden Heerhugowaard: hier moet je zijn!

Algemeen
Heerhugowaard heeft een prachtige omgeving.
Heerhugowaard heeft een prachtige omgeving. (Foto: Peter Heins, Heerhugowaard)

DIJK EN WAARD - Heerhugowaard biedt een verscheidenheid aan interessante bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de polder, wil genieten van de natuur of op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, Heerhugowaard heeft alles! In deze tekst geven we een opsomming van de leukste bezienswaardigheden in Heerhugowaard en omgeving.

Heerhugowaard bezienswaardigheden

1. Poldermuseum Het Oude Gemaal | Heerhugowaard

Het Poldermuseum is een unieke bezienswaardigheid Heerhugowaard die bezoekers een fascinerende kijk geeft in de geschiedenis van de polder. Het museum is gevestigd in een prachtig gerestaureerd gebouw dat ooit dienst deed als gemaal om het water uit de polder te pompen. Bezoekers kunnen hier tentoonstellingen bekijken over de drooglegging van de polder en de ontwikkeling van de landbouw. Ook is er een uitgebreide collectie van oude gereedschappen en machines te zien die werden gebruikt bij het bewerken van het land. Het museum is een ideale plek voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur, en biedt een boeiende en educatieve ervaring voor jong en oud!

Lees ook: Open huis bij Poldermuseum Het Oude Gemaal

2. Winkelcentrum Middenwaard | Heerhugowaard

Winkelcentrum Middenwaard is het grootste overdekte winkelcentrum in Noord-Holland en is een populaire bestemming voor winkelen en ontspanning. Het winkelcentrum biedt een breed scala aan winkels, variërend van mode en schoenen tot elektronica en huishoudelijke artikelen. Naast de winkels zijn er ook diverse restaurants, cafés en eetgelegenheden waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Het winkelcentrum heeft een moderne uitstraling en biedt een comfortabele en gezellige sfeer om te winkelen en te ontspannen. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste mode of naar bezienswaardigheden Heerhugowaard, Winkelcentrum Middenwaard is zeker een bezoekje waard!

Lees ook: Winkelcentrum Middenwaard: parkeren, winkels en meer!

3. Park van Luna | Heerhugowaard

Het Park van Luna is een prachtig natuur- en recreatiegebied in Heerhugowaard, gelegen tussen de woonwijken van de stad. Het park is ontworpen rondom een groot meer en biedt verschillende faciliteiten voor ontspanning en recreatie, zoals: wandelpaden, fietsroutes, picknickplaatsen en een Strand van Luna. Het water in het meer is schoon en er zijn diverse watersportmogelijkheden. Ook zijn er speeltoestellen voor kinderen en een hondenlosloopgebied. Het Park van Luna is een ideale plek om te genieten van de natuur en actief bezig te zijn in de buitenlucht. Of je nu komt om te wandelen, te fietsen of voor de Heerhugowaard bezienswaardigheden; het Park van Luna is geschikt voor iedereen!

Lees ook: Zwemmen in en rond Dijk en Waard: hier zijn de zwembaden!

4. BroekerVeiling Museum | Broek op Langedijk

Het BroekerVeiling Museum in Broek op Langedijk is een uniek museum dat bezoekers een fascinerend kijkje biedt in de geschiedenis van de veiling van groenten en fruit in de regio. Het museum is gevestigd in een historisch gebouw dat ooit dienst deed als veiling en biedt een interactieve tentoonstelling over de veiling en de ontwikkeling van de tuinbouw in de omgeving. Bezoekers kunnen hier de veiling beleven door deel te nemen aan een veiling en te bieden op groenten en fruit zoals vroeger gedaan werd. Het museum is een ideale plek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de landbouw en biedt een boeiende en educatieve ervaring voor jong en oud!

Lees ook: Museum BroekerVeiling: het perfecte dagje uit in de regio!

Lees ook: Museum BroekerVeiling één van de vijf meest kindvriendelijke musea

5. Twuyvermolen | Sint Pancras

De Twuyvermolen in Sint Pancras is een prachtige oude molen die bezoekers een kijkje biedt in de eeuwenoude techniek van het malen van graan. De molen dateert uit de 17e eeuw en is gerestaureerd tot zijn oorspronkelijke staat, inclusief de authentieke molenstenen en de houten constructie. Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door de molen en alles leren over hoe de molen werkt, hoe het graan wordt gemalen en wat er nodig is om deze oude techniek te behouden. Bovendien biedt de omgeving rond de molen prachtige wandel- en fietsroutes voor Heerhugowaard wat te doen en zijn er verschillende picknickplaatsen en terrassen om te genieten van het uitzicht op de molen en de omgeving. De Twuyvermolen is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de molens en het malen van graan, en biedt een unieke en educatieve ervaring voor jong en oud!

6. Geestmerambacht | Noord-Scharwoude

Het Geestmerambacht is een groot recreatiegebied gelegen in Noord-Scharwoude. Het gebied is vooral populair onder wandelaars, fietsers en watersportliefhebbers. Het omvat een groot meer, omringd door prachtige natuur en biedt vele mogelijkheden om te zwemmen, varen, kanoën en windsurfen. Naast de vele recreatiemogelijkheden biedt Geestmerambacht ook verschillende faciliteiten voor picknicks en er zijn cafés, waardoor het een ideale plek is voor een gezellig dagje uit met vrienden of familie. Of je nu wilt ontspannen in de prachtige natuur of actief wilt zijn op het water, het kan allemaal bij het Geestmerambacht!

7. Winkelcentrum Broekerveiling | Broek op Langedijk

Het Winkelcentrum Broekerveiling in Broek op Langedijk is een modern en gezellig winkelcentrum met veel verschillende winkels. Hier vind je diverse winkels van grote ketens, maar ook lokale boetiekjes en speciaalzaken. Daarnaast zijn er verschillende restaurants en cafés waar je even kunt uitrusten en genieten van een hapje en een drankje. Het winkelcentrum organiseert regelmatig leuke activiteiten en evenementen, waardoor er altijd wel iets te beleven valt. Of je nu op zoek bent naar de nieuwste mode, een cadeautje voor iemand anders of in Heerhugowaard wat te doen, het Winkelcentrum Broekerveiling is zeker een bezoekje waard!