Park van Luna Heerhugowaard: het perfecte dagje uit in de regio!

Algemeen
Het perfecte dagje uit in de regio: Park van Luna en Strand van Luna
Het perfecte dagje uit in de regio: Park van Luna en Strand van Luna (Foto: Archief)

HEERHUGOWAARD – Het Park van Luna is de ideale locatie voor een dagje uit in de regio. Loop verschillende wandelroutes of neem een frisse duik bij het Strand van Luna. Wat is er allemaal te doen bij Park van Luna? In dit artikel vind je een overzicht.

Park van Luna

Park van Luna is een recreatiegebied aan de rand van Heerhugowaard, rondom de wijk Stad van de Zon. Park van Luna is een gebied van 180 hectare waar je kunt zwemmen, wandelen, fietsen, varen en nog veel meer activiteiten mogelijk zijn.

Naast recreatie speelt natuurontwikkeling ook een grote rol in Park van Luna. Er is een stromingslabyrint, wat op duurzame wijze voor een verbeterde waterkwaliteit zorgt. Zo ontwikkelt het park zich tot een leefgebied voor bijzondere plant- en diersoorten.

Dagkamperen Park van Luna

Er is op Park van Luna een dagcamping waar je heerlijk kunt relaxen met een caravan of tent. Dagkamperen Park van Luna is mogelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Het is dus niet mogelijk om te overnachten.

Lees ook: 5x het perfecte dagje uit in Heerhugowaard!

Strand van Luna

Het Strand van Luna is onderdeel van Park van Luna. Strand van Luna kun je heerlijk zwemmen in natuurwater en zonnen of spelen op het zandstrand. Ook is er een ligweide en een dagcamping. Kijk op zwemwater.nl voor de actuele informatie over het zwemwater Strand van Luna.

Zwemmen Park van Luna

Een dagje naar het strand? Dan hoef je echt niet naar de zee. Bij Strand van Luna in Heerhugowaard kun je ook een verfrissende duik nemen in het natuurwater. Daarnaast kun je bij Park van Luna kanovaren, roeien, waterskiën, surfen, zonnen en spelen.

In het zwemseizoen wordt het water binnen de ballenlijn gecontroleerd door de provincie Noord-Holland. Het is ook mogelijk om verder Heerhugowaard en Alkmaar in te kanoën of varen.

Park van Luna restaurant

Zin in een hapje of drankje na het wandelen of zwemmen? Dan kun je terecht bij restaurant SKEEF Heerhugowaard. Borrelen, eten en zelfs vergaderen: het kan allemaal bij SKEEF. En dat alles met uitzicht op het water. Het adres van SKEEF is Strand van Luna 3, Heerhugowaard.

Wandelen Park van Luna

Door het afwisselende landschap is Park van Luna erg aantrekkelijk voor wandelaars. Zo kun je wandelen door het Huygendijkbos Park van Luna, verschillende weides en over het strand. Zoek je weg over de struinpaadjes en ontdek de flora en fauna van Park van Luna. Natuurlijk mag de hond aangelijnd mee worden genomen.

Lees ook: Wandelroutes Heerhugowaard: ontdek de mooie omgeving!

Park van Luna honden

Park van Luna bestaat uit drie gebieden. Strand van Luna is het hele jaar door verboden voor honden. De ligweide ook. In het Labyrint geldt het gehele jaar door een aanlijnplicht. Het Huygendijkbos is wel toegankelijk voor honden en hier mogen ze ook loslopen.

Bekijk op deze kaart de plattegrond Park van Luna voor een duidelijk overzicht van alle gebieden.

Fietsen Park van Luna

Ook als fietser ben op in Park van Luna op de juiste plaats. Er is een speciale mountainbikeroute met een uitdagend parcours en er lopen door het hele gebied verschillende fietspaden. Deze fietspaden maken veelal deel uit van het regionale fietsknooppuntennetwerk.

Park van Luna plattegrond

Hier kun je een plattegrond bekijken van het Park van Luna. Het is een plattegrond uit 2011, de informatie is mogelijk niet volledig up-to-date.

Parkeren Park van Luna

Parkeren bij Park van Luna is gratis! Dit kan bij de parkeerplaats Strand van Luna. De parkeerplaats ligt tegenover het dagkampeerterrein, de ingang is aan den Middenweg Heerhugowaard.