Ingezonden brief: meld verkeersoverlast binnenstad Enkhuizen

Algemeen
Bleeker zamelde samen met Jaap de Munnik handtekeningen in tegen afsluiting Melkmarkt voor het verkeer.
Bleeker zamelde samen met Jaap de Munnik handtekeningen in tegen afsluiting Melkmarkt voor het verkeer. Foto: Aangeleverd

ENKHUIZEN - De Melkmarkt is nauwelijks een paar dagen dicht en de eerste vrachtwagens dwalen al rond door de historische binnenstad, constateert Elisabeth Bleeker, die aan de Vissersdijk in Enkhuizen woont. “Vanmorgen vroeg werden de bewoners van de Vissersdijk en Donkerstraat wederom onaangenaam verrast. Twee zware vrachtauto’s verlieten tegen de draad in, en dus alle verkeersborden en veiligheid negerend, onze historische binnenstad. Later volgende er nog twee die zich ook niet geheel aan de regels hielden.”

Mopperen op het leugenbankje komt niet aan, zegt Bleeker. “En dat is ook logisch.”

In een ingezonden brief doet zij de volgende oproep: “Ook in dit deel van de historische binnenstad ervaren bewoners veel overlast van verkeer wat tegen de richting in rijdt. Je zou wellicht eerder kunnen spreken van een hysterische binnenstad, waar regels en borden er niet toe doen. Verkeersoverlast is toch echt de realiteit van de bewoners. Dus hoe verzekert de gemeente de veiligheid op de weg voor deze bewoners? Hoe voorkomt of beperkt de gemeente het door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade voor deze bewoners? De gemeente Enkhuizen heeft niet met alle bewoners van deze historische binnenstad gesproken, het merendeel is niet gehoord en hun overlast wordt niet gezien. Burgemeester en wethouders nemen zelfstandige besluiten en zij kijken niet naar alternatieven. Iedere bewoner van deze historische binnenstad heeft recht op een fijne en vooral veilige plek om te wonen en te vertoeven. Meld daarom verkeersoverlast eenvoudig via de site van de gemeente Enkhuizen: https://www.enkhuizen.nl/melding-verkeer. Iedere stem telt en verdient het om gehoord te worden.”

Afbeelding
Vrachtauto's rijden tegen de richting in.