Oosterleek verkennen tijdens wandeling

Cultuur
Wandel mee en ontdek de historische ontwikkeling van Oosterleek.
Wandel mee en ontdek de historische ontwikkeling van Oosterleek. (Foto: Pexels)

OOSTERLEEK - Het IVN organiseert zondag 21 april een excursie in Oosterleek. Oosterleek is interessant omdat de kenmerken van een West-Fries lintdorp er goed bewaard zijn gebleven, en het laat zich door de beperkte omvang goed verkennen.

Tijdens deze excursie staan we stil bij de geologische oorsprong en historische ontwikkeling van het dorp. We bezoeken ‘Bos en Lommer’, een oude hoogstamboomgaard, en onderzoeken daar de groei en bloei van de verschillende vruchtbomen en kijken naar het ecologische beheer van het terrein en de waarde hiervan. Daarnaast krijgen ook de West-Friese Omringdijk, het Markermeer en de kleiput aandacht tijdens deze excursie.

Informatie

De excursie bestaat uit een korte wandeling van maximaal 2 km, en duurt ongeveer twee uur. De activiteit is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. De start is zondag 21 april om 13.30 uur bij het Oosterleker kerkje. De kosten bedragen voor leden IVN en KNNV €2,- euro. Niet-leden vanaf 13 jaar zijn 4,- euro. Betalen via een betaalverzoek is mogelijk. Aanmelden via: publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl. Neem voor meer informatie contact op met Linda Smit via 06 24430197