Met de Zonnebloem naar Vonk Grootebroek

Nieuws
Leden van de Zonnebloem, afdeling Grootebroek zijn samen met leerlingen van Vonk creatief bezig geweest.
Leden van de Zonnebloem, afdeling Grootebroek zijn samen met leerlingen van Vonk creatief bezig geweest. (Foto: aangeleverd)

GROOTEBROEK -  De Zonnebloem, afdeling Grootebroek was te gast bij Vonk Grootebroek, een kleine vmbo-school voor denkers die doen en doeners die durven. Over het bezoek aan Vonk (voorheen het Clusius College) was vooraf gemeld ‘er wordt een kopje koffie geschonken en gaat er iets creatiefs gemaakt worden’. Deze boodschap was voor een groep van 27 personen, gasten en een aantal vrijwilligers, voldoende om de uitdaging aan te gaan.

In het welkomstwoordje van praktijkbegeleider Moran (meneer Maat voor de leerlingen) werd in het kort wat over de school verteld, daarna hebben de zes leerlingen die zich als begeleiders hadden aangemeld zich aan de leden van de Zonnebloem voorgesteld. Vervolgens werden de deelnemers in drie groepen opgedeeld en samen met twee begeleiders gingen zij op pad. Eerst naar het kooklokaal, waar ze Guacamole, een saus afkomstig uit Mexico, gingen maken. De volgende stage was in de kas, waar met hulp van enthousiaste leerlingen het maken van een bloemstukje op het programma stond. Het leverde een prachtige bloemstukjes op die nu waarschijnlijk in menige huiskamers staan te pronken. Het laatste doel was het technieklokaal, waar van alles te zien was. Voor de dierenliefhebbers was er nog een toer mogelijk langs alle dieren die op de Vonk school verblijven. Varkens, ratten, een geit, konijnen, muizen, een schaap, kippen, hamsters die allemaal goed verzorgd worden door de leerlingen.