Zondagochtendconcert in Het Postkantoor

Uitgaan
Beleef een uniek zondagochtendconcert bij Het Postkantoor.
Beleef een uniek zondagochtendconcert bij Het Postkantoor. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - Voor het eerst werken contrabassolist James Oesi en pianiste Djuwa Mroivili samen. Met een bijzonder programma vol bekend en minder bekend klassiek repertoire. Ze zijn zondagochtend 7 april te horen in theater Het Postkantoor. 

Contrabassolist James Oesi en pianiste Djuwa Mroivili spelen werken van Dvorák, Brahms en Gerswhin, maar ook van klassieke componisten van kleur uit dezelfde tijd. Uit Engeland Samuel Coleridge-Taylor en vanuit de Verenigde Staten Florence Price, William Grant Still en Robert Nathaniel Dett. Terwijl ze toch al grote invloed hadden op hun tijdgenoten, zijn deze namen pas de laatste jaren steeds bekender aan het worden bij een groter publiek. Hiernaast zetten Oesi en Mroivili ook traditionele Afro-Amerikaanse werken uit die tijd op het programma die grote invloed hadden op Dvorák en Gershwin, waardoor de context van deze werken wat helderder wordt gemaakt voor het publiek van nu.

James Oei

Contrabassist James Oesi is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. Hij speelt op grote concertpodia als het Koninklijk Concertgebouw, TivoliVredenburg en de Oosterpoort en is artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival, het enige festival ter wereld waar de contrabas centraal staat.

Djuwa Mroivili

Pianiste Djuwa Mroivili groeide op in Nederland als dochter van een vader uit de Afrikaanse eilandengroep de Comoren. Sinds zij op haar veertiende van haar muziekdocente een stuk van Franz Schubert kreeg, was zij gegrepen door klassieke muziek. In 2020 studeerde ze af aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle als een van de weinige studenten van kleur.

Informatie

Belangstellenden zijn zondagochtend om 11.00 uur welkom voor het concert bij Het Postkantoor te Bovenkarspel. Ga voor meer informatie en de kaartverkoop naar de website: www.hetpostkantoor.info.