Expositie van Oud Stede Broec met foto’s van grote gezinnen in Steekhof

Uitgaan
Het gezin van Piet Neuvel en Anne Slagter bestaat uit 11 kinderen.
Het gezin van Piet Neuvel en Anne Slagter bestaat uit 11 kinderen. (Foto: aangeleverd)

BOVENKARSPEL - De historische vereniging Oud Stede Broec stelt zich tot doel de geschiedenis van de drie dorpen Bovenkarspel, Grootebroek en Lutjebroek levend te houden. Dit gebeurt middels publiciteit, tentoonstellingen, het jaarboek, uitgaven in de Tiny Keeman reeks en andere manieren om het publiek (de inwoners) te bereiken.

In de eerste jaren hield de vereniging zich voornamelijk bezig met het verzamelen van oude foto’s en verhalen. In de woning aan de Zesstedenweg, werd een archief ingericht, waar alles genummerd werd opgeborgen. Door de jaren heen heeft de vereniging meerdere foto -tentoonstellingen gehouden. 

Grote gezinnen

Een succes was de jubileumtentoonstelling ‘Grote gezinnen in 2017’, waarin oude familiefoto’s van grote gezinnen centraal stonden. De foto’s op panelen, die door de galerijen van het winkelcentrum heen hingen, werden massaal en met heel veel belangstelling bekeken. Met de medewerking van winkelcentrum Streekhof hangen er van dinsdag 16 april tot en met zaterdag 20 april, 464 foto’s van grote gezinnen, met uit Bovenkarspel 116, uit Grootebroek 208 en uit Lutjebroek 140 gezinnen totaal. Die week een extra bezoek aan het winkelcentrum brengen is geen probleem, je ontmoet dan vast meer liefhebbers.