Een reis door het heelal bij Orion

Uitgaan
Volkssterrenwacht Orion is zondag 14 april geopend voor publiek.
Volkssterrenwacht Orion is zondag 14 april geopend voor publiek. (Foto: archief)

BOVENKARSPEL - Volkssterrenwacht Orion, aan de Veilingweg 21b in Bovenkarspel, is zondag 14 april van 14.00 tot 17.00 uur open voor publiek. Iedereen, zowel jeugd als volwassenen, is welkom om een reisje door het heelal te maken. De toegang tot de sterrenwacht is gratis.

In de expositieruimte komen bezoekers veel te weten over wat zich in het heelal afspeelt op het gebied van sterrenkunde, ruimtevaart en recente ontwikkelingen. Aan geologie wordt ook aandacht besteed; zo zijn diverse onderdelen van dino’s te zien en is er een mooie collectie echte meteorieten te bewonderen. Bij helder, zonnig weer kan er door de speciale zonnetelescoop naar onze dichtstbijzijnde ster, de Zon, naar zonnevlammen en zonnevlekken gekeken worden.

Filmvoorstellingen

Tijdens deze publieksopenstelling op zijn er in het planetarium fulldome filmvoorstellingen; om 14.15 en 15.15 uur is de film ‘Dinosaurs at dusk’ te zien. Deze film wordt op een bolvormig scherm geprojecteerd. De film duurt ongeveer veertig minuten en is Nederlands ingesproken. Entree voor de film bedraagt 5,- euro, kinderen tot twaalf jaar zijn 3,- euro. Van te voren aanmelden kan via: pr@volkssterrenwachtorion.nl.

Ga voor meer informatie over Volkssterrenwacht Orion naar de website: www.volkssterrenwachtorion.nl.