Vertrek ‘ambassadeur’ Demi van der Veldt (D66) aderlating Haarlemmermeer

Nieuws
Vertrek 'ambassadeur' Demi aderlating gemeente Haarlemmermeer.
Vertrek 'ambassadeur' Demi aderlating gemeente Haarlemmermeer. (Foto: D66, aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - “Demi van der Veldt (1998) leverde een waardevolle bijdrage aan de gemeente Haarlemmermeer tijdens haar ambtstermijn”, luidde samenvattend de algehele politieke opinie. Donderdag 18 april heeft ze aangekondigd per 9 juni te stoppen als raadslid voor D66 Haarlemmermeer. Ze verhuist naar een andere gemeente. Voordat ze raadslid werd, was ze vanaf 2019 fractie- en communicatiemedewerker.

Actief voor de Jongerengemeenteraad

In haar ‘laatste’ betoog maakte zij een mooi pleidooi. ”Blijf werken aan gelijke kansen op de woningmarkt, heroverweeg het burgerberaad om het vertrouwen in de lokale democratie weer op te bouwen, waak voor ethisch beleid door middel van een ethische commissie, zet in op het behalen van de klimaatdoelen en zet, bij de komende verkiezingen, allemaal een 16-jarige hoog op de lijst. 

En zorg dat iedereen die in Haarlemmermeer woont zich ook welkom voelt”. 

De afgelopen twee jaar heeft Demi zich hard ingezet voor alle inwoners, maar in het bijzonder voor onze Haarlemmermeerse jongeren. Zo was Demi actief als ambassadeur voor de Jongerengemeenteraad waar, mede dankzij haar inzet, bij de volgende verkiezingen 16-jarige mogen functioneren als fractie assistent. 

Woensdag 17 april 2024 heeft Demi de laatste vergadering van de Jongerengemeenteraad (JGR) bijgewoond. Zelf was zij het eerste raadslid die in de JGR heeft gezeten en nu in de raad zit.

Ambassadeur van de JGR

“Het was mooi om de afgelopen twee jaar als ambassadeur van de JGR de schakel te zijn geweest tussen hen en de raad. Wij hebben hun voorstellen in de raad ingebracht en hard voor deze voorstellen gevochten. 

Dat hun voorstel dat jongeren straks al vanaf 16 jaar op de kieslijst mogen is aangenomen, daar ben ik het meest trots op. Dat hebben ze toch maar even voor elkaar gekregen. Het afscheid was een heel bijzonder moment”, vertelt ze.

Ondanks het feit dat Demi nog niet vertrokken is, dringt de boodschap ook langzaam maar zeker door bij de fractie en het bestuur. Een woordvoerder: “Wij zijn als partij onwijs blij voor Demi en haar partner dat het hen gelukt is om een prachtige woning te vinden. Uiteraard is er ook de teleurstelling, omdat wij een geweldig raadslid, maar bovenal een prachtig persoon ‘verliezen’. Wij zijn Demi onwijs dankbaar voor haar positieve bijdrage van de afgelopen tijd en wensen haar veel geluk toe.”

Demi was als ambassadeur van de Jongerengemeenteraad de schakel tussen hen en de raad.