Woningbouw sectorpark Halfweg te grootschalig

Nieuws
Woningbouw sectorpark Halfweg te grootschalig.
Woningbouw sectorpark Halfweg te grootschalig. (Foto: Peter Vreeswijk)

HAARLEMMERMEER - Begin maart is de Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg door wethouder Nobel geïnformeerd over de woningbouwplannen op het sectorpark in Halfweg-Noord.

Door Saskia Vreeswijk

De Dorpsraad was bekend met de plannen die al door de voormalige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude waren ontwikkeld. Dat plan is, in iets andere vorm, overgenomen door de gemeente Haarlemmermeer en bestaat uit 30 sociale huurwoningen en 24 koopwoningen. De Dorpsraad was dan ook zeer verbaasd dat wethouder Nobel een alternatief scenario aan de gemeenteraad wilde voorleggen. Dat alternatief moet op deze locatie ruimte bieden aan 110 flexwoningen. Dat is een verdubbeling van het aantal woningen. 

Dit acht de Dorpsraad uit zowel sociaal al verkeerstechnisch oogpunt onaanvaardbaar. Immers een deel van de flexwoningen krijgt weliswaar een permanent karakter, maar het grootste gedeelte niet en dient om de doorstroming naar vervolghuisvesting te bevorderen. Bij het raadsvoorstel ontbreekt verkeerstechnisch onderzoek. 

Het lijkt er sterk op, dat het college met dit alternatieve scenario invulling wil geven aan de afspraken die zijn gemaakt met de Metropoolregio Amsterdam om binnen twee jaar 156 tot 230 flexwoningen te realiseren. De Dorpsraad gaat donderdagavond 25 april gebruik maken van de gelegenheid om de gemeenteraad toe te spreken.