Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Column Aad Schoorl wethouder Heemskerk: ‘Wandelinspiratie’

Algemeen

Wandelen is gezond. Dat wisten veel mensen al lang. En sinds corona heeft wandelen een grote vlucht genomen. Steeds meer mensen ontdekken dat wandelen – ook gewoon in je eigen omgeving – ontspannend is. Je ziet nog eens wat, waar je anders in je auto aan voorbijrijdt. Het is goed voor je spieren en botten, je kan er niet heel snel allerlei blessures door oplopen, je hele gezondheid vaart er wel bij. Ik merk dat wandelen mij ook goed doet. Zeker in drukke periodes, zoals nu met de onderhandelingen voor een nieuw coalitieprogramma en een nieuw college. Het helpt om even je hoofd helemaal leeg te maken en ruimte te krijgen voor nieuwe ideeën en inzichten. Even een half uurtje door het dorp lopen en ik ben weer helemaal fris. Daarom ben ik ook zo blij met de twee nieuwe wandelroutes in Heemskerk die er binnenkort aankomen. Een stagiair heeft onderzoek gedaan naar de behoefte van Heemskerkers en wandelaars uit de wijde omgeving als het gaat om wandelroutes. Het resultaat is ‘Rondje gezellig Heemskerk’ en ‘Rondje veelzijdig Heemskerk’. Het Rondje gezellig Heemskerk is een korte route van bijna 2,5 kilometer door het centrum van ons dorp. De route gaat in op geschiedenis en cultuur. En als je even wilt pauzeren dan is de horeca natuurlijk onder handbereik. De route is helemaal toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Het Rondje veelzijdig Heemskerk is een langere route van maximaal 10 km, die je ook kan inkorten tot ongeveer 7,5 km. Deze route is voor natuurliefhebbers en gaat natuurlijk langs onze twee mooie kastelen: Assumburg en Marquette. Deze route is niet helemaal rolstoeltoegankelijk, maar aan te passen zodat je ook met een rolstoel een groot gedeelte kan afleggen. U moet nog even wachten, maar binnenkort komen de routes op de website van de gemeente. In het centrum – aan de Maerten van Heemskerckstraat – komt het startbord voor de beide wandelingen. Ik zou zeggen: veel wandelplezier!

Aad Schoorl

wethouder gemeente Heemskerk

Afbeelding
‘Beestenboel’ van Lars de Ruyter in gemeentehuis Heemskerk Algemeen 3 jul, 17:40
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
Offshore weekend bij SMG IJmond Algemeen 1 jul, 12:00
Afbeelding
Britse mijn en dieptebommen uit WOII op zee gevonden Algemeen 1 jul, 11:00
Afbeelding
Fietsvierdaagse Heemskerk: Op de pedalen voor de 49ste keer! Algemeen 30 jun, 08:00
Afbeelding
Dans vanuit je hart! Algemeen 30 jun, 08:00
Afbeelding
Lezing over ‘Ultra & Enigma’ bij Fort Veldhuis Algemeen 29 jun, 18:05
Afbeelding
Provincie investeert 1,5 miljoen euro in ’slimme oplossingen om elektriciteitsnet te ontlasten Algemeen 29 jun, 12:28
Afbeelding
Grootste reünie van de Kerkbeekschool 2.0 Algemeen 29 jun, 07:43
Afbeelding
Tentoonstelling en zomerconcert in Dorpskerk Algemeen 29 jun, 07:32
Afbeelding
Vraag vóór 1 september huur- of zorgtoeslag aan Algemeen 28 jun, 10:26
Afbeelding
‘Denk mee over het laadpalenplan voor Heemskerk’ Algemeen 27 jun, 09:30
Afbeelding
Auto rijdt door gevel drogist Heemskerk 112-nieuws 25 jun, 15:38
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Heemskerk

Op Rodi Heemskerk volg je het laatste nieuws uit Heemskerk. Rodi Heemskerk informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Heemskerk

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Heemskerk in je mailbox.