Offshore weekend bij SMG IJmond

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Op zaterdag 2 juli is de I.O.S groep bij SMG IJMOND aanwezig met hun offshore modellen van hoog niveau. Elk detail van deze schepen moet kloppen zoals het op het echte schip ook is.

Moeite waard om deze schepen te zien varen

Daarbij kunnen alle boten ook varen en zitten er werkende functies op; zoals werkende hoofdmotoren, roerbladen, boeg- en hekschroeven etc. De modelbouwers van deze groep hebben zeer goede contacten bij de Offshore maatschappijen en bemanningsleden van de echte schepen.

Bouwtijd

De gemiddelde bouwtijd van een model is moeilijk aan te geven maar ligt rond de 4.000-10.000 uur. Kortom het is de moeite waard om deze schepen te bewonderen en te zien varen.

Werkschepen

Op 3 juli volgt dan een Offshore dag voor alle modellen offshore schepen; onder Offshore worden werkschepen verstaan: te weten, sleepboten, baggerschepen, suppliers, containers, binnenvaart, grote containerschepen en meer.

‘’We hebben een aantal modelbouwclubs uit Nederland uitgenodigd en er zullen ook modelbouwers uit België en Duitsland aanwezig zijn. Ook aan de kinderen wordt gedacht’’, aldus SMG IJmond.

Beginselen

SMG IJmond gaat verder: ‘’Zij kunnen proberen de beginselen van het besturen van een modelbootje onder de knie te krijgen.’’

Adres

De dag begint om 10.00 uur. Adres Communicatieweg 4C 1967PR Heemskerk.