Honderdjarige muziekvereniging St Caecilia speelt met 75 jonge kinderen op hun verjaardagsconcert!

Algemeen
Maar liefst 75 kinderen van het project ‘Muziek voor ieder kind’ zullen hun muzikale kunsten laten horen.
Maar liefst 75 kinderen van het project ‘Muziek voor ieder kind’ zullen hun muzikale kunsten laten horen. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK - In juni 2022 is muziekvereniging St. Caecilia 100 jaar geworden. In diezelfde maand is de aftrap geweest voor een jubileumjaar met maar liefst 4 concerten in Heemskerk. En zaterdag 15 april is alweer de 3e in die reeks. Het thema van dit concert is jong en oud en zal weer zoals u van St Caecilia gewend bent, op unieke wijze worden vorm gegeven.

Aan dit concert zal het Cultuurhuis Heemskerk zijn enthousiaste medewerking verlenen. Maar liefst 75 kinderen van het project ‘Muziek voor ieder kind’ zullen hun muzikale kunsten laten horen nadat ze 8 weken hebben geoefend op een blaasinstrument of met hun eigen stem. Zij deden dit op hun eigen basisschool onder leiding van ervaren muziekdocenten van het Cultuurhuis. In het concert van zaterdag zullen de 75 kinderen mee mogen spelen (en zingen) met muziekvereniging St Caecilia en muziek laten horen van onder andere Claude (van de hit ‘Mon dernier mot’) en Queen!  

St. Caecilia en het Cultuurhuis werken al langere tijd samen en het voelt echt als 1 plus 1 is 3; bij het Cultuurhuis krijgen de kinderen les op hun instrument en bij St Caecilia kunnen ze na verloop van tijd meespelen met een orkest. Dit meespelen in een (leer)orkest zal vanaf volgend schooljaar nog sneller kunnen. Want muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker. Zowel het Cultuurhuis als Caecilia merken dat het enorm stimulerend werkt voor zowel de kinderen, als het Cultuurhuis en Caecilia.

Op zaterdag de 15e zullen St. Caecilia en Nova Caecilia ook zelf hun beste muzikale beentje voorzetten en kunt u ook nog genieten van muziek van onder andere Michael Jackson en Earth, Wind and Fire. Onder leiding van hun 2 dirigenten Lindy Karreman en Ruud Pletting zullen zij het publiek trakteren op een heerlijke middag. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Heemskerk, die cultuur al jarenlang een warm hart toedraagt. Het concert zal plaatsvinden in de Vredevorstkerk in Beverwijk en zal starten om 15:30 uur. Om 15:00 uur zal de zaal opengaan.