‘Leukste zijn rooie koppies van deelnemers’

Nieuws
Afbeelding
(Foto: FixMedia)

HEEMSKERK - Bij Richard de Graaf (46) zat de Marquetteloop er al vroeg in. Hij was acht toen hij voor het eerst meedeed. Rond zijn zestiende ging hij helpen bij de organisatie, op zijn 23ste werd hij bestuurslid. In 2015 werd hij voorzitter van het bestuur. ,,We zijn zelfs een keer op studio sport geweest, maar dat hoeft van mij niet meer.’’

Voorzitter Marquetteloop klaar voor 40e editie

De Tata Steel Marquetteloop vindt dit jaar voor de 40ste keer plaats. Hiermee is het verworden tot een evenement dat diep in de regionale samenleving zit. Waar het voorheen een evenement was dat zich richtte op grootse sportieve prestaties, is het nu vooral een familie-evenement. ,”Het leukste zijn toch de rooie koppies van de jongste deelnemers als zij de finish over komen.’’, vertelt Richard.

Aan de Marquetteloop doen in totaal ongeveer 1500 deelnemers mee. Deze deelnemers zijn verdeeld over alle leeftijdscategorieën en over drie afstanden. Deelnemers aan de loop kunnen kiezen uit 7, 14 of 21 kilometer. “We zijn vooral een evenement voor de regio. Bijna alle deelnemers komen uit Heemskerk of Beverwijk.’’ Dat betekent dat er langs de route veel bekenden en onbekenden staan om deelnemers toe te juichen of met enthousiasme naar de finish te schreeuwen.

Tata Steel is al jaren sponsor van de Marquetteloop. Volgens de Graaf sponsorde het bedrijf al toen het nog opereerde onder de naam Corus. Onder de naam ‘Tata-Kids of Steel®’ support het bedrijf een nieuwe generatie hardlopers. En met succes. Het is opvallend hoeveel kinderen meedoen aan het evenement dat is geïnitieerd vanuit Atletiekvereniging DEM uit Beverwijk. Eén van de organisatoren doet alle contacten met scholen in de omgeving en dat levert zo’n vijf honderd deelnemers op met de voorinschrijving. “We doen dat op de ouderwetse manier. Via een papieren strookje en een enveloppe met daarin de deelnemerskosten kunnen kinderen zich via school opgeven. We hebben het wel eens per e-mail geprobeerd. Maar direct contact werkt gewoon het beste.” De 40ste editie van de Marquetteloop vindt zondag 25 juni plaats. Voor meer informatie en een digitale inschrijving kunnen deelnemers terecht op: https://www.avdem.nl/wedstrijden/tata-steel-marquetteloop..

Verkeersregelaars gezocht

Voor de jubileumeditie de Marquettelloop is de organisatie nog hard op zoek naar verkeersregelaars om het event in goede banen te leiden. Een online training met afsluitende toets is daarvoor verplicht. Je kunt de training met hulp volgen of zelfstandig op een tijdstip wanneer het jou uitkomt. Wil je meer weten of je aanmelden? Mail naar Marquetteloop@hotmail.com