Speelschema EK 2024: Tegen wie speelt Oranje en wanneer?

Sport
Het EK komt eraan! Maar wanneer speelt Nederland? En tegen wie? Alle wedstrijden van Nederland en het programma EK 2024 vind je in dit artikel.
Het EK komt eraan! Maar wanneer speelt Nederland? En tegen wie? Alle wedstrijden van Nederland en het programma EK 2024 vind je in dit artikel. (Foto: Adobe Stock/PatternHousePk)

REGIO – Het EK komt eraan! Maar wanneer speelt Nederland? En tegen wie? Alle wedstrijden van Nederland en het programma EK 2024 vind je in dit artikel.

Speelschema Nederland EK 2024

Het EK 2024 wordt gehouden in Duitsland. Wanneer speelt Nederland tijdens het Europees Kampioenschap? Het speelschema van Nederland voor het EK 2024:

  • zondag 16 juni 2024 om 15.00 uur: Nederland - Polen in Hamburg.
  • vrijdag 21 juni 2024 om 21.00 uur: Nederland - Frankrijk in Leipzig.
  • dinsdag 25 juni 2024 om 18.00 uur: Nederland - Oostenrijk in Berlijn.

De kwalificatierondes voor het EK 2024 waren in maart 2023. Onder leiding van bondscoach Ronald Koeman begon het Nederlandse elftal aan een reeks wedstrijden om zich te kwalificeren voor dit prestigieuze toernooi. En met succes: dit jaar zullen we ons Oranje hopelijk zien schitteren in Duitsland!

Tegenstanders Nederland EK 2024

Nederland zal het in Duitsland dus opnemen tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk. Hoe presteerden deze landen eerder op het EK?

  • Polen: Polen heeft een wisselvallige geschiedenis in het EK, met een hoogtepunt in 2016 toen ze de kwartfinales bereikten. Nederland hoeft niet al te bang te zijn, maar moet de Poolse ploeg niet onderschatten vanwege hun vermogen tot verrassingen.
  • Frankrijk: Frankrijk is een van de sterkste teams in Europa en won het EK in 2000 en werd de finalist in 2016. Nederland zal op zijn hoede moeten zijn, gezien de diepte en het talent van het Franse team.
  • Oostenrijk: Oostenrijk heeft op het EK vaak moeite om ver te komen, en heeft zelden de groepsfase overleefd. Oranje kan dit zien als een kans om punten te pakken, maar moet altijd waakzaam blijven voor onverwachte prestaties.

Tekst gaat door onder foto

ek 2024 voetbal duitsland speelschema nederlands elftal
Tegen wie speelt Oranje dit EK? - Adobe Stock/PatternHousePk

EK 2024: Waar speelt Nederland?

Op 2 december 2023 vond de loting plaats voor het EK 2024, waarbij de speelsteden voor de Nederlandse ploeg werden onthuld. Nederland zal zijn groepswedstrijden spelen in drie historische en sportieve steden:

  • Hamburg
  • Leipzig
  • Berlijn

Elk stadion waar Nederland speelt, heeft zijn eigen unieke sfeer en geschiedenis. In Hamburg neemt het Nederlandse team het op in het Volksparkstadion, in Leipzig in de Red Bull Arena en in Berlijn zullen zij spelen in het beroemde Olympiastadion.

EK 2024: Complete speelschema

Voor meer details over de wedstrijden, het speelschema en informatie over tickets, kunnen fans terecht op de officiële EK 2024-website. Ook het complete speelschema van het EK 2024 vind je hier. 

Oefenwedstrijden in juni

In juni 2024, kort voor het EK officieel van start gaat, staan er nog twee oefenwedstrijden op het programma. Deze wedstrijden zijn cruciaal voor bondscoach Koeman om de laatste aanpassingen aan het team te maken en de strategieën te verfijnen.

Het EK 2024 belooft een spannend toernooi te worden vol met uitdagende wedstrijden en historische momenten. Met de voorbereidingen al in volle gang en de oefenwedstrijden gepland, is het Nederlands elftal klaar om een onvergetelijke prestatie neer te zetten. Fans en spelers kijken reikhalzend uit naar wat ongetwijfeld een spannende zomer gaat worden.

Het EK komt eraan! Maar wanneer speelt Nederland? En tegen wie? Alle wedstrijden van Nederland en het programma EK 2024 vind je in dit artikel.