Gratis training Stress Enzo

Nieuws
Stress? Meld je aan voor de gratis training Stress Enzo.
Stress? Meld je aan voor de gratis training Stress Enzo. (Foto: Photographee.eu)

HEEMSKERK - Heb je stress en (financiële) zorgen? Meld je dan aan voor de training Stress Enzo van Welzijn Beverwijk. De training start op dinsdag 4 juni en in totaal zijn er zes bijeenkomsten.

Veel rokers hebben last van stress. Deze stress kan overal vandaan komen: werk, zorg voor een familielid of geldzorgen. De training Stress Enzo helpt deelnemers beter om te gaan met deze stress.

Omgaan met stress

Roken wordt vaak gezien als de oplossing voor het om kunnen gaan met stress, terwijl het juist voor meer stress kan zorgen. Tijdens de training wordt er ook aandacht besteed aan roken. De training richt zich niet op stoppen met roken, maar de stress die komt door roken. Wil je stoppen met roken? Dan kan je daarbij hulp krijgen. Deze training is daarom zeer geschikt voor rokers.

Tijdens de training krijg je een ‘buddy’. Een buddy is een vrijwilliger die je helpt met allerlei vragen. Denk bijvoorbeeld aan hulp met geldzaken. Jullie bepalen zelf waar en wanneer jullie afspreken. Hulp van een buddy is niet verplicht, maar een keuze.

Training

De training start op dinsdagavond 4 juni en in totaal zijn er zes bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn altijd op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur, te weten op 11 juni, 18 juni, 2 juli en 9 juli. Ook is er op een dinsdag in september een terugkomdag als afsluiter.

Meedoen aan de training is gratis en aanmelden kan tot 28 mei. Er is plek voor 12 deelnemers. Als je bij alle bijeenkomsten aanwezig bent, dan krijg je een tegoedbon voor een volle tas boodschappen. De trainingen zijn in de Vitale Huiskamer bij Fit4you2 aan de Beneluxlaan 205 in Heemskerk.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sociaal Werker Ferry van Wezop vanwezop@welzijnbeverwijk.nl. Aanmelden kan via de website: www.welzijnbeverwijk.nl/stress.