Gratis sportieve activiteiten meivakantie

Nieuws
Gratis sportieve activiteiten in de meivakantie voor basisschoolkinderen uit Heemskerk en Castricum.
Gratis sportieve activiteiten in de meivakantie voor basisschoolkinderen uit Heemskerk en Castricum. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK/CASTRICUM - Kinderen van 3 tot en met 12 jaar die in Heemskerk of Castricum wonen of naar school gaan kunnen zich inschrijven voor sportieve activiteiten in de meivakantie. De meeste activiteiten zijn gratis. De gemeenten Heemskerk en Castricum vinden een gezonde jeugd belangrijk en stimuleren daarom met subsidies sportieve vakantieactiviteiten. 

Bij skeelerbaan Kees Jongert in Heemskerk kunnen kinderen uit groep 5 tot en met 8 op woensdag 1 mei leren skaten. Zij kunnen zondag 5 mei ook meedoen aan de Elfstedentocht op asfalt. Ze verzamelen tijdens de tocht elf stempels en krijgen na afloop een medaille. Als kinderen zelf geen skeelers en bescherming hebben kunnen ze deze lenen van de vereniging. Bij zwembad de Waterakkers kunnen kinderen uit groep 3 tot en met 8 van maandag 29 april tot en met donderdag 2 mei deelnemen aan de zwem4daagse. Ze zwemmen een afstand van 250, 500 of 1000 meter per dag. Er wordt tussen 16.00 en 18.00 uur gezwommen. Aan de zwem4daagse zijn kosten verbonden. Het zwembad organiseert ook een zwemfestijn, dit gebeurt op maandagochtend 29 april. Er zijn dan allerlei leuke sport- en spelactiviteiten in het water. 

Activiteiten Castricum 

Kinderen uit groep 3 tot en met 8 kunnen maandag 29 april apenkooien in Castricum. Klimmen, klauteren en proberen uit handen te blijven van de tikkers. Het apenkooien wordt begeleidt door vakleerkrachten. Op Sportpark de Puikman en op de atletiekbaan worden dinsdag 30 april en dinsdag 7 mei de Olympische Spelen sportcarrousels gehouden. Verenigingen uit de buurt verzorgen clinics. Voetbal van Vitesse ‘22, honkbal van Red Stars Vitesse, rugby van CasRC, beachvolleybal van 2Beach en atletiek van AVC. Speciaal voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar is er mini voetbal bij Vitesse ‘22. Bij de Olympische Spelen is ook een echte olympiër aanwezig, dus neem een pen mee voor een handtekening. 

Aanmelden 

Inschrijven voor de activiteiten kan via www.noordhollandactief.nl. Aanmelden voor de Elfstedentocht is niet nodig. Wie hulp nodig heeft met aanmelden of vragen heeft kan mailen naar kennemerland@teamsportservice.nl