Oorlog herdenken en vrijheid vieren bij Rondje Wijk aan Zee

Nieuws
Met Rondje Wijk aan Zee wordt stilgestaan bij de oorlog en de vrijheid gevierd.
Met Rondje Wijk aan Zee wordt stilgestaan bij de oorlog en de vrijheid gevierd. (Foto: aangeleverd)

WIJK AAN ZEE - De opening van het seizoen van Rondje Wijk aan Zee is dit jaar op zondag 5 mei. Er is een georganiseerde vrijheidswandeling, je kunt je laten rondrijden in een koets en de bunkers zijn geopend om een kijkje te nemen in onze oorlogsgeschiedenis. 

De gidsen verzorgen een wandeling vol verhalen over Bets, Wim, Rietje, Cees en andere inwoners die in 1945 in Wijk aan Zee woonden. Wandelaars ontdekken waar de slagboom, de tankval en het Lazaret zich bevonden in de Tweede Wereldoorlog. Waar woonden de bunkerbouwers en de Duitse officieren? De wandeling heeft zes startlocaties: de Dorpskerk, de Rooms Katholieke Kerk, de Badgastenkerk, Het Doolhof, de Banjaert en de Moriaan. Op elke locatie wordt een ander verhaal verteld. Voor mensen die slecht ter been zijn rijdt er een koets door het dorp. Onderweg worden de verhalen door een rijdende gids vertelt. Bezoekers kunnen de dag gezellig afsluiten met een gratis vrijheidsmaaltijd in Café de Zon. Daarna is er een open podium met als thema ‘vrijheid’. 

Planning 

De wandeling start om 14.00 uur, vanaf elke locatie. Geef bij de aanmelding aan vanaf welke locatie je wilt starten. Aanmelden kan tot dinsdag 30 april door te mailen naar 5meiwijkaanzee@gmail.com. Hetzelfde geldt voor mensen die gebruik willen maken van de koets. De bunkers zijn te bezoeken tussen 13.00 en 16.00. De vrijheidsmaaltijd wordt om 17.00 uur geserveerd met aansluitend het open podium om 19.00 uur.