60-jarig huwelijk voor Sjaak en Dea uit Beverwijk

Nieuws
65-jarig huwelijk voor Sjaak Manshanden en Dea Pruim.
65-jarig huwelijk voor Sjaak Manshanden en Dea Pruim. (Foto: Siem Weterings)

BEVERWIJK - Sjaak Manshanden (83) en Dea Pruim (79) waren zaterdag 6 april 2024 60 jaar getrouwd. Burgemeester van Beverwijk, Martijn Smit, kwam het echtpaar persoonlijk feliciteren. 

Sjaak woonde in Medemblik en was postbezorger in Krommenie, waar Dea woonde. Toen zij een keer voor het raam accordeon speelde riep Sjaak dat hij dat instrument ook bespeelde en dat hij zou langskomen om samen te spelen. Grootspraak van praatjesmaker Sjaak, want de zondag erop stond Dea tevergeefs te wachten. Later is de vonk toch nog overgeslagen en nu is het echtpaar al 62 jaar gelukkig. 

De eerste twintig jaar was Sjaak vrachtwagenchauffeur in het buitenland en kwam hij maar eens per veertien dagen thuis. Dea heeft beide zoons, René en Richard, alleen opgevoed. Later bleef Sjaak in de buurt werken bij de afvalverwerking, de hoogovens, Koster Kranen, Nilo en tenslotte Buko, waar hij tot zijn 78e in dienst bleef. Toen Dea wat meer tijd voor zichzelf kreeg is ze als vrijwilliger in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk gaan werken, dat heeft ze bijna 30 jaar met plezier gedaan. De afgelopen jaren zijn ze twee keer per jaar een maand naar Benidorm op vakantie geweest, maar nu de mobiliteit wat minder wordt genieten ze dagelijks van hun benedenwoning aan de Galgenweg in Beverwijk.