De Vlinder en De Bareel winnen schoolvoetbaltoernooi Heemskerk

De jongens van De Vlinder krijgen de beker uitgereikt door wethouder Aad Schoorl. (Foto: aangeleverd)

HEEMSKERK - Basisscholen De Vlinder en De Bareel zijn de winnaars van het Heemskerkse schoolvoetbaltoernooi 2024. De Vlinder won in de jongenscompetitie en van de meidenteams was De Bareel het sterkst. Zij kregen de kampioensbekers uitgereikt door wethouder Aad Schoorl. Het toernooi is onderdeel van de schoolsportagenda die is gemaakt in opdracht van Gemeente Heemskerk. De organisatie van het toernooi lag in handen van ADO’20 en ODIN’59.

Dit jaar streden 32 teams van alle twaalf basisscholen in Heemskerk voor een plek in de finale tijdens de voorrondes op 3 april op de velden van ADO’20. Ondanks de regenbuien is er sportief gespeeld onder aanmoediging van vele toeschouwers. Woensdag werden de finalewedstrijden gespeeld op de velden van ODIN’59. Er werd fanatiek gevoetbald en de zon scheen volop. Ook vele supporters hadden de weg naar de velden weer gevonden om de teams aan te moedigen. Aan het begin van de middag zijn alle kruisfinales gespeeld, waar de finalisten uit voortkwamen. In de finale was bij de jongens De Vlinder te sterk voor de Otterkolken en wonnen met 5-3. De meiden van De Bareel versloegen het team van De Leornadus.

Prijsuitreiking door Aad Schoorl

De winnende teams kregen hun welverdiende beker overhandigd door wethouder Aad Schoorl. Hij reek ook de penaltybokaal uit en de Fair Play bokaal uit. Quinty van De Leonardus en Kyandro van de Anne Frank school wisten de Penalty bokaal binnen te slepen. De voorrondes hiervan werden ook op 3 april al gespeeld. De Fair Play bokaal ging naar het gemengde team van de Lunetten.

Regionale kampioenschap

De kampioenen van het toernooi spelen donderdag 25 april tegen de winnaars van het schoolvoetbaltoernooi in Castricum. Zij strijden om het regionale kampioenschap. Dit gebeurt op het complex van FC Castricum bij Sportpark Noord-End in Castricum.