Theater Poppekus brengt boeken tot leven in de Bibliotheek

Uitgaan
Theater Poppekus brengt voorleestheater naar de bibliotheek.
Theater Poppekus brengt voorleestheater naar de bibliotheek. (Foto: Bibliotheek IJmond Noord)

HEEMSKERK - Theater Poppekus komt vanaf maart elke eerste zaterdag van de maand op verschillende locaties in de bibliotheek spelen. Op zaterdag 2 maart speelt Theater Poppekus in de bibliotheekvestiging in Heemskerk. De eerste voorstelling is De kip en het ei, geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

De kip heeft een ei, maar ze weet helemaal niet hoe ze dat ei moet uitbroeden. Ze probeert van alles, onder toeziend oog van een betweterig schaap. Ze breidt een jasje voor het ei, ze kookt spaghetti voor het ei, ze graaft een holletje in de grond waar ze hem in stopt, ze schommelt hem heen en weer, zingt een liedje… Maar géén kuiken! Schaap weet wel dat dit allemaal niet helpt, maar kip moet er zelf achter komen. Anders leert ze het nooit. Zal er uiteindelijk een kuikentje uit het ei komen?

Theater Poppekus

Theater Poppekus speelt op zaterdag 2 maart van 14.00 tot 14.30 uur. De kaartjes zijn gratis, maar het is wel belangrijk een plekje te reserveren (voor iedereen die komt, jong en oud!) via www.bibliotheekijmondnoord.nl/theater.

Welke voorstelling er volgende maand is en op welke locatie? Houd daarvoor de website goed in de gaten!

Buurtgezinnen

Voor en na de voorstelling is Buurtgezinnen aanwezig om de bezoekers te inspireren en informeren. Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.