Allereerste uitvoering Participatiekoor IJmond Noord

Uitgaan
Participatiekoor zanger en mantelzanger.
Participatiekoor zanger en mantelzanger. (Foto: San van Alderwege)

BEVERWIJK - Het is zover! Onder leiding van dirigente Sanne Nieuwenhuijsen vindt op donderdag 4 april van 19:30 tot 20:30 uur in de Grote Kerk van Beverwijk het Paasconcert plaats van dit nieuwe Participatiekoor.

“Participatiekoor IJmond Noord is een zangvereniging waar mensen met dementie ongehinderd meedoen en samen met ervaren koorzangers zingen, zogenoemde mantelzangers”, zegt Audrey Tuin, activiteitencoördinator Uitjezorg; IJmond, die het organiseert. Dat doet overigens niets af aan de kwaliteit, zoals iemand opmerkte tijdens de repetities. “Dat klinkt echt erg goed”, was zijn reactie. Dan heeft hij nog niet gerekend op de ondersteuning van het Holland Symfonie Orkest, die tijdens de uitvoering het geheel compleet gaat maken.

‘Meerzang is minder zorg’

Tijdens zes repetitiemiddagen (en thuis) is keihard geoefend. Het is mooi om te zien hoe ervaren koorzangers hun passie voor muziek delen met hen die zonder ondersteuning niet meer mee zouden kunnen zingen. Elk Participatiekoor (er starten twaalf nieuwe in Nederland) levert een significante bijdrage aan het welzijn en de positieve gezondheid van mensen met dementie. Het leidt zelfs tot verbeterde cognitieve functies (zoals betere spraak), meer levensvreugde en zingeving bij mensen met dementie. Ook ontwikkelen zij betere en nieuwe sociale relaties en groeit het zelfvertrouwen.

Gevarieerd repertoire

Tijdens de uitvoering zullen enkele koralen uit de Matthäus Passion worden gezongen. Aangevuld met modern repertoire zoals Mag ik dan bij jou van Claudia De Breij, Bridge over Troubled Water van Simon & Garfunkel en het wereldberoemde Thank you for the music van ABBA.

Grote Kerk Beverwijk

Op donderdag 4 april ben je van harte welkom. De inloop is vanaf 19:00 uur. Het concert start om 19:30 uur. Iedereen die mee wil zingen is ook van harte welkom. Kaartjes kosten 10 euro en zijn te bestellen op www.uitjezorgijmond.nl.

Het Participatiekoor IJmond Noord is een initiatief van Uitjezorg; IJmond de Stichting Participatie met Dementie en het Lang Leve Kunst Fonds. Mede mogelijk gemaakt door gemeente Heemskerk, gemeente Beverwijk, Vrienden van Viva! en Goededoelenfonds Uitvaartvereniging IJmond.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Audrey Tuin via 0251-207029 of info@uitjezorgijmond.nl..