Wandeling naar het nieuwe Pollenvlak

Cultuur
Bollenland omgeturnd tot Pollenvlak.
Bollenland omgeturnd tot Pollenvlak. (Foto: aangeleverd)

EGMOND A/D HOEF - IVN verzorgt zondag 5 mei een duinwandeling, waarbij deelnemers een kijkje gaan nemen bij het nieuwe stuk natuurgebied, het Pollenvlak langs de Heerenweg ten noorden van Egmond aan de Hoef. Daar heeft PWN onlangs het bollenland omgevormd tot een nieuw stuk ‘natuur’.

Ook gaat de groep natuurliefhebbers op zoek naar stinzenplanten. Wat zijn stinzenplanten en hoe zien ze er uit? IVN-gidsen van de werkgroep Wimmenummerduinen leggen het tijdens de wandeling graag uit.

Het parcours gaat gedeeltelijk over smalle paadjes en mul zand. Het vertrek is om 10.30 uur bij het PWN-informatiebord aan het einde van het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef.

Toegangskaart

Wie meeloopt die ochtend verzorgt zelf een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van het PWN. Dat kan via www.pwn.nl/duinkaartkopen. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Een bijdrage (richtlijn drie euro per persoon in gepast geld) wordt op prijs gesteld.

Vooraf aanmelden

Wie mee wil, wordt verzocht zich van tevoren aan te melden via e-mail: wimmenumnkl@gmail.com. Opgeven tot de dag ervoor. Kijk ook eens op de lokale website: www.ivn.nl/nkl.