Oranjevereniging Kleine Sluis luidt de noodklok: kan de vrijmarkt nog doorgaan in Anna Paulowna?

Nieuws
Hoe lang kan deze vrijmarkt nog bestaan.
Hoe lang kan deze vrijmarkt nog bestaan. (Foto: Rowin van Diest.)

ANNA PAULOWNA - De Oranjevereniging Kleine Sluis e.o. organiseert al sinds 1948 op Koninginnedag /koningsdag allerlei activiteiten voor de schoolkinderen uit Kleine Sluis/ Spoorbuurt en omgeving. Velen herinneren zich ongetwijfeld nog de spelletjes die georganiseerd werden op het voormalige BKC terrein in Kleine Sluis, waar nu het winkelcentrum staat. De laatste jaren zijn de activiteiten beperkt tot het bekende Songfestival in Veerburg, de fiets dobbeltocht en de vrijmarkt voor de kinderen op het Winkelcentrumplein. Dit vooral door het gebrek aan bestuursleden en vrijwilligers.

De vereniging is nu op een punt gekomen dat al deze activiteiten geregeld worden door een drietal personen die aardig op leeftijd beginnen te komen en ook geen mogelijkheden zien om meer of andere activiteiten te organiseren. Hoewel daar wel vraag naar is. Daarom is er besloten dit jaar 2024 nog één keer bovengenoemde activiteiten te organiseren en daarna te stoppen. Dat zou jammer zijn als dat gaat gebeuren. Ook gezien het enthousiasme waarmee de kinderen altijd weer deelnemen. Het zou erg tragisch zijn als de vrijmarkt voor basisschoolleerlingen op het winkelcentrumplein Molensluis na dit jaar ook stopt.

Daarom doet de Oranjevereniging Kleine Sluis e.o. een oproep aan vrijwilligers om zich aan te melden om de activiteiten van de vereniging op zich te nemen. De tijdsinvestering is beperkt tot enkele maanden per jaar, in aanloop naar Koningsdag. Je hoeft niet opnieuw het wiel uit te vinden want het draaiboek van de huidige activiteiten ligt klaar.

Wil je meer weten over de activiteiten van de Oranjevereniging of wilt u zich aanmelden dan kunt u terecht bij Hans van Tongerlo, voorzitter van de Oranjevereniging Kleine Sluis e.o.

06 461 49 205 of via mail jwp.vantongerlo@quicknet.nl