Hardlopen en mountainbiken tijdens Kermiscross Zijdewind

Sport
Net als voorgaande jaren is er dit jaar de mogelijkheid om individueel of als duo mee te doen voor het duoklassement.
Net als voorgaande jaren is er dit jaar de mogelijkheid om individueel of als duo mee te doen voor het duoklassement. (Foto: Janny van der Fluit)

ZIJDEWIND - Het is weer bijna zover: op zaterdag 9 september vindt de Kermiscross van TAV’80 plaats in Zijdewind. Net als vorig jaar kunnen mensen deelnemen aan het duoklassement: lopen op zaterdag en mountainbiken op zondag. 

Het parcours in Zijdewind is gevarieerd, zo laat de organisatie weten. Er zijn veel verschillende ondergronden: van asfalt tot zand. Net als voorgaande jaren is er dit jaar de mogelijkheid om individueel of als duo mee te doen voor het duoklassement. Dit is in samenwerking met de organisatie van de MTB-wedstrijd op zondag. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor zowel de Kermiscross als de MTB-wedstrijd een dag later. Van deze ’dubbelsporters’ wordt een apart klassement opgemaakt, waarbij de loop- en fietsprestatie bij elkaar worden opgeteld.

Mensen kunnen individueel meedoen voor het duoklassement, maar ook als duo. In het laatste geval neemt de ene persoon van het duo het lopen van de 8-kilometerroute op zich, terwijl de ander de volgende dag op de trappers staat. Een mooie mogelijkheid om als vader-zoonteam of moeder-dochterploeg mee te doen.

Categorieën

Voor het echte kermisgevoel zijn de start én finish bij de kermistent aan de Zandweg. De volwassenen strijden om plaats 1, 2, en 3 in verschillende categorieën. De afstanden voor de cross zijn 4 of 8 km. Er is ook een prijs voor aanstormend talent, jongeren die ouder zijn dan 12 jaar. De prijsuitreiking volgt direct na de wedstrijd in de kermistent. Inschrijven voor volwassenen kan via de website van TAV (www.tav80.nl) of via www.inschrijven.nl. Kinderen kunnen op de dag zelf inschrijven in de kermistent. 

Wie mee wil doen voor het duoklassement, schrijft zich voor beide onderdelen in en geeft bij inschrijving van de loop aan mee te doen voor het duoklassement. Deelname aan de cross kost 3 euro voor de jeugd en 10 euro voor volwassenen. Duo-deelnemers krijgen korting. De trimloop voor de jeugd (jongens en meisjes van 5 t/m 12 jaar) start tevens bij de kermistent. Het parcours gaat over de Zandweg/ Havenstraat en weer terug. Er kunnen afstanden gelopen worden van 500 meter tot 1 km.

Afbeelding
Afbeelding