De Kneesloop Anna Paulowna gaat veranderen

Sport
Iedereen is welkom om mee te doen.
Iedereen is welkom om mee te doen. (Foto: aangeleverd)

ANNA PAULOWNA - Zaterdagavond 2 september organiseert Atletiekvereniging DOKEV weer de laatste Noord Hollands Wonen Kneesloop van dit jaar. Hiermee zal dit ook de laatste (127e) Kneesloop in deze vorm zijn. De Kneeslopen, drie per jaar, zijn al meer dan 40 jaar een begrip in de regio.

Traditioneel wordt deze loop op de eerste zaterdagavonden van de maanden juni, juli en september georganiseerd. Door de overvolle (sport) agenda’s van deelnemers merkt de organisatie dat 3 Kneeslopen per jaar niet meer voldoende deelnemers naar deze traditional trekt. De organisatie denkt na over een nieuwe opzet, of een geheel andere loop in 2024. Wil je er zeker van zijn om in ieder geval nog een Kneesloop in zijn huidige vorm mee te maken? Kom dan zaterdagavond 2 september naar de watersportvereniging aan de Kneeskade.

Ben je een beginnende loper, loop je regelmatig zelf een rondje of ben je een geoefende hardloper? Iedereen kan meedoen en is van harte welkom. De tijden bij de langste afstand variëren van ruim binnen het halve uur tot ongeveer een uur. Je kunt deelnemen om de prijzen, maar ook een prestatie leveren door de route uit te lopen of een mooie persoonlijke tijd neer te zetten. De langste afstanden zijn 7,6 en 3 km en voor de jongere jeugd zijn er afstanden van 500 meter en 1 km. Voor de deelnemers op de 1 kilometer zijn er prijzen te verdienen in twee leeftijdscategorieën, dus extra kans om in de prijzen te lopen.

Het parcours van de 7,6 km is het rondje Kerkweg, Kneesweg en Kneeskade. De overige afstanden starten op de Kneeskade, richting Oudesluis en keren op de helft van de afstand weer om en finishen op het punt waar gestart is. De prijsuitreiking voor de jeugd vindt plaats nadat de 3 en 7,6 km zijn gestart. De prijsuitreiking van de 3 en 7,6 km vindt na afloop plaats.

‘Extra kans om in de prijzen te lopen’

Inschrijven

Inschrijven is vanaf 18.00 uur mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro voor de jeugd tot en met 15 en 5 euro voor 16 jaar en ouder. Je kunt betalen met QR of contant.

Programma

18.45 uur: 500 m jeugd t/m 6 jaar
18.50 uur: 1 km jeugd t/m 11 jaar
19.00 uur: 3 km alle categorieën
19.00 uur: 7.6 km alle categorieën