Op afspraak winkelen in Hoorn

Algemeen
José Linders (l), initiatiefnemer van Warenhuis Hoorn, en Wendy Zeeman van Charel Men & Women.
José Linders (l), initiatiefnemer van Warenhuis Hoorn, en Wendy Zeeman van Charel Men & Women. Foto: Foto van Dana

HOORN - Met 410 ondernemers en 30.000 producten biedt het online platform Warenhuishoorn.nl voor ieder wat wils. Sinds 3 maart mogen de winkels in Hoorn weer op afspraak bezocht worden. “Een grote stap’, zegt José Linders, initiatiefnemer van Warenhuis Hoorn. “Hier zijn we heel blij mee. Zelf probeer ik ook zoveel mogelijk via het platform te bestellen; juist in deze tijd moeten we de lokale ondernemers steunen.”

Ondernemers mogen in hun winkel nu een bepaald aantal mensen per uur ontvangen. “Mensen kunnen een tijdslot reserveren en de lengte daarvan is afhankelijk van de winkel”, laat José weten. “Bij een kledingwinkel heb je nu eenmaal wat meer tijd nodig dan wanneer je bijvoorbeeld alleen even een tijdschrift wilt kopen. Wat ik me enigszins kan voorstellen, is dat mensen zich een beetje ‘verplicht’ voelen om iets te kopen, maar ik denk dat de Hoornse ondernemers alleen maar blij zijn dat ze weer klanten mogen ontvangen!” Wendy Zeeman, eigenaar van Charel Men & Women op het Kleine Noord, beaamt dat. “We hebben onze klanten écht gemist en kunnen niet wachten om de nieuwe toffe collectie te laten zien. Ik wil benadrukken dat mensen zich echt niet bezwaard moeten voelen als ze met lege handen weer de deur uitgaan. Wij vinden het al geweldig dat we weer mensen mogen ontvangen en lekker bij kunnen kletsen.” Charel Men & Women werkt met ruime tijdsblokken van een uur. “Wij willen de tijd nemen voor onze klanten; daarin heeft altijd onze kracht gelegen, ook vóór de sluiting. Via onze website www.charelfashion.nl kunnen mensen een afspraak maken om langs te komen. Wij kijken er erg naar uit en zijn hier heel blij mee. Iedere stap is er één en ik heb het gevoel dat we weer de goede kant op gaan. Om mensen kennis te laten maken met onze nieuwe collectie, hebben we afgelopen woensdagavond een online livestream verzorgd waar meer dan vierhonderd mensen naar gekeken hebben. Natuurlijk hopen we die mensen allemaal in onze winkel aan het Kleine Noord 13-15 te zien!”

Giftcards

“Tijdens de afgelopen feestdagen zijn er veel giftcards verkocht die besteed kunnen worden op warenhuishoorn.nl . Helaas gingen vlak daarna de winkels dicht. Op dit moment zijn we druk bezig met het uitdelen van herkenbare stickers die de ondernemers op hun raam kunnen plakken, zodat voor iedereen duidelijk is welke winkels aangesloten zijn bij Warenhuis Hoorn en waar je dus je giftcard kunt uitgeven. Een soort lokaal betaalmiddel”, lacht José. “Wat ook leuk om te vermelden is, is dat we vorige week een elektrische bakfiets aangeschaft hebben voor het ophalen en bezorgen van de pakketjes. Alle pakketten worden eerst naar het distributiecentrum bij Karsten Tenten in Zwaag gebracht en vanuit daar bezorgen wij gratis in de hele gemeente Hoorn. Die elektrische bakfiets is echt ideaal, zeker in de Hoornse binnenstad die je op deze manier makkelijk kunt bereiken. Bovendien is dit een duurzame oplossing. Alleen maar voordelen dus.”

Lokale goede doelen steunen

Sinds begin dit jaar is het via warenhuishoorn.nl ook mogelijk om verschillende lokale doelen te steunen door middel van een online donatie. “De eerste donaties zijn inmiddels binnen”, laat José weten. “We hebben zo veel mogelijk goede doelen op de website geplaatst, maar wie nog een goed doel weet dat hier niet mag ontbreken, kan ons dat laten weten. Dan zorgen wij ervoor dat dit goede doel er ook bij komt.” Ondernemers die zelf een webshop hebben, kunnen zich ook aanmelden bij Warenhuis Hoorn. “Hun eigen webshop kunnen we heel eenvoudig koppelen aan die van Warenhuis Hoorn. Ik roep ondernemers op om dat vooral te doen, want je zichtbaarheid wordt vele malen groter! We merken dat het concept van Warenhuis Hoorn ook voor andere steden in Nederland een mooi voorbeeld is. Het werkt inspirerend!” Steun de lokale ondernemers en kijk op www.warenhuishoorn.nl .