Inspiratiebijeenkomst in Foreestenhuis Hoorn: samen optrekken voor duurzame toekomst

Algemeen
Moeder Aarde moet leefbaar blijven voor toekomstige generaties.
Moeder Aarde moet leefbaar blijven voor toekomstige generaties. Foto: AdobeStock

HOORN - Actiegroepen en organisaties die zich inzetten voor klimaat en duurzaamheid kunnen elkaar versterken in de strijd voor het verbeteren van het milieu en het toewerken naar een duurzaam Westfriesland. Dat is de gedachte van Jan Olijve (Grootouders voor het Klimaat) en Ron Rote (Westfriesland Kantelt) die het initiatief hebben genomen om zoveel mogelijk Westfriese organisaties bijeen te brengen voor een inspiratiebijeenkomst op woensdagavond 26 oktober in Hoorn.

Wat al die organisaties en initiatieven verbindt, is de wens om Moeder Aarde leefbaar te houden voor toekomstige generaties en het besef dat daarvoor op allerlei niveaus en allerlei terreinen grote veranderingen nodig zijn. Het roer moet drastisch om.

De vraag die milieu- en klimaatorganisatiesmet elkaar delen, is hoe de motivatie en betrokkenheid bij burgers, ondernemers en bestuurders verhoogd kan worden om daadwerkelijk fundamentele stappen te gaan zetten. Want dat is de enige weg om het tij te keren. De tijd dringt.  

Alle Westfriese actie- en belangengroepen zijn welkom op de bijeenkomst op woensdag 26 oktober in het Foreestenhuis in Hoorn, zowel de lokale groepen als de regionale afdelingen van landelijke actiegroepen als Greenpeace, Milieudefensie en Wereld Natuurfonds. Maar ook organisaties of instellingen die zich bezighouden met bijvoorbeeld educatie (onderwijs, bibliotheek, milieu-educatiecentrum) zijn welkom. Aanvang 20.00 uur.

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar grootoudersklimaatwf@gmail.com onder vermelding van naam en (actie)groep/organisatie en aantal personen (maximaal drie).