Vragen over alternatief evenemententerrein in Hoorn

Nieuws
"Een van de meest geliefde jaarlijkse evenementen op het Pelmolenpad was Live in Hoorn."
"Een van de meest geliefde jaarlijkse evenementen op het Pelmolenpad was Live in Hoorn." Foto: archief Sander Kaaij

HOORN - Met het voornemen om woningen te bouwen op het Pelmolenpad in Hoorn, staat het einde van een tijdperk voor de deur. “Het terrein, lange tijd een bruisende locatie voor diverse evenementen, wordt nu bedreigd door stedelijke ontwikkeling”, zegt Debbie Katers van Hart van Hoorn. 

“Een van de meest geliefde jaarlijkse evenementen op dit terrein was Live in Hoorn, dat jaarlijks duizenden bezoekers trok. Naast het huisvesten van grote evenementen, bood het terrein ook praktische voorzieningen tijdens de jaarlijkse kermis, zoals accommodatie voor kermisexploitanten en ruimte voor materiaalopslag. Maar ook het circus zal op zoek moeten naar een alternatieve locatie. Met de veranderingen in het vooruitzicht is het cruciaal om snel duidelijkheid te krijgen over waar in de toekomst grote evenementen zoals Live in Hoorn kunnen plaatsvinden. Daarnaast is het van belang om meer aandacht te besteden aan evenementen die specifiek gericht zijn op jongeren.”

Samen met Arnold Wegner (PvdA-Hoorn), Lisa Klinkenberg (HOE?!) en Mitchel Sluis (VVD) stelt Hart van Hoorn vragen aan het college. Zij willen onder meer weten wanneer het college met een voorstel komt voor een alternatieve locatie. “Zouden bijvoorbeeld Zevenhuis, het nieuwe stadsstrand en de ijsbaan mogelijk geschikte alternatieven zijn?”