Levende Tuinen-Dag bij MAK Blokweer

Uitgaan
Natuurlijk is de lente ook een mooie tijd om op de kijkboerderij de jonge dieren van dichtbij te bewonderen.
Natuurlijk is de lente ook een mooie tijd om op de kijkboerderij de jonge dieren van dichtbij te bewonderen. Foto's: aangeleverd

BLOKKER - Een levende tuin is een tuin die barst van het leven. Vogels badderen in de vijver, vlinders snoepen van de bloemen en bijen doen hun nuttige werk in de bloeiende fruitbomen. Wil je jouw tuin ook tot leven brengen? Ontdek zondag 28 april tussen 10.00 en 16.00 uur de mogelijkheden op de Levende Tuinen-Dag bij MAK Blokweer. 

Je kunt hier voor een klein prijsje zaden en plantjes kopen uit de Kloostertuin en de medewerkers geven graag informatie. De Kloostertuin is een bijzondere plek waar veel planten groeien. Ook de KNNV is met een informatiestand aanwezig. Daarnaast geeft een bijenimker lezingen en wordt informatie gegeven over welke planten geschikt zijn voor bijen en verkoopt bijenproducten. De lezing is om 11.30 uur en om 14.00 uur geeft de imker informatie over bijen, bestuiving en het leven van de bij. Voor de lezing is reserveren niet nodig.

MAKS’ Biomarkt

Verschillende kramen staan opgesteld op het terrein van MAK Blokweer met heerlijk verse en biologische producten, zoals kaas, olijfolie, planten en thee. 


Doemiddag 

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen een bloempotje beschilderen. Hierin krijgen ze aarde en bloemen- of plantenzaadjes uit de Kloostertuin. Het knutselwerk mag natuurlijk mee naar huis. Zet de pot in je tuin of op je balkon en geniet na een tijdje van mooie bloemen of plantjes. De kosten hiervoor zijn 3,50 euro. Voor deze activiteit reserveer je via www.mak-blokweer.nl .

GPS- & Speurtochten

Wil je lekker buiten rondstruinen? MAK Blokweer heeft verschillende gps- en speurtochten voor verschillende leeftijden waarmee je op het terrein van alles kan ontdekken. Houd jij je voeten droog? Kun jij Rob en andere rare vogels ontdekken? Of wil je kennis maken met de dieren op de kijkboerderij en in het natuurpark? Rugzak om, laarzen aan en gaan! 

Lieve lammetjes en geinige geitjes

Natuurlijk is de lente ook een mooie tijd om op de kijkboerderij de jonge dieren van dichtbij te bewonderen. Lammetjes, geitjes, konijntjes en kuikentjes huppelen, springen en scharrelen in het rond.

Drinken en lekkers

In de Molshoop kun je terecht voor een drankje met iets lekkers. Bekijk ondertussen de vissen die voor het raam zwemmen of bezoek de tentoonstelling met mollengang.

Heb je vragen of wil je je reserveren voor een activiteit? Kijk op www.mak-blokweer.nl of neem contact op via info@mak-blokweer.nl of 0229-266344.

De Kloostertuin is een bijzondere plek waar veel planten groeien.