Duo-expositie Lenie van Reem en Ger Veuger

Cultuur
Lenie van Reem en Ger Veuger.
Lenie van Reem en Ger Veuger. (Foto: Marion Zeilstra)

LANDSMEER - Lenie van Reem en Ger Veuger, al lange tijd verbonden aan de Kunstenaarsvereniging Landsmeer, exposeren samen in het weekend van 13 en 14 april in de Kantoorboerderij. Bezoekers zijn welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.

Lenies schilderijen zijn bloemen, stillevens en modellen. Haar werk is impressionistisch. Zij laat zich inspireren door de zuidelijke impressionisten, onder anderen Monet, Cézanne en Van Gogh. Het moment van waarnemen, de kunst van het zien en het doorgeven van kunst vormen de kern van haar werk. Dat is terug te zien in het lesgeven aan haar cursisten. Zij is niet zozeer bezig met het resultaat, maar met de weg erheen en wat zij daar tegenkomt. Een mooie, boeddhistische zienswijze.

Ger staat bekend als schilder van landschappen. Zijn schilderijen zijn in klein en groot formaat, vierkant en kleurrijk. Hij is een echt natuurmens en je kunt hem onder meer veel op Texel vinden. Ger wil in zijn werk met minimale tools de ruimte pakken. Naast zijn landschappen, heeft hij modeltekenen en stillevens gemaakt. Hij maakt veel foto’s, die hij bewerkt en gebruikt voor zijn abstracte landschappen, waarbij de fotografie en het schilderen naadloos op elkaar aansluiten.

Neem alvast een kijkje op hun websites: www.lenievanreem.nl en www.Gerveuger.werkaandemuur.nl