Benefietavond Lions Club levert € 10.000,00 op voor Lokale Omroep Landsmeer

Nieuws
De overhandiging van de cheque.
De overhandiging van de cheque. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER -  De benefietavond die de Lions Club op 20 april bood voor de Lokale Omroep Landsmeer (LOL) is meer dan geslaagd. Meteen na afloop kon Lions-president Nathan Snieder bekend maken dat het beoogde bedrag met een opbrengst van € 10.000,00 ruimschoots was gehaald. 

Donderdag 25 april was de financiële balans volledig opgemaakt en overhandigden Nathan Snieder en Richard Quakernaat namens de Lions Club in het Wapen van Landsmeer een cheque van 10.000 euro aan LOL-voorzitter Henk Wals. 

Met dit bedrag kunnen de circa duizend videobanden uit de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw worden gedigitaliseerd. Dat gebeurt bij Inn-Archive in Hilversum, een internationaal werkend bedrijf dat gespecialiseerd is in het omzetten van analoge video’s naar digitale versies. Geboren Landsmeerder en voormalig LOL-medewerker René Kroon is daar eigenaar-directeur.

Daarmee is het project nog niet voltooid, want vervolgens moeten alle video’s vindbaar gemaakt worden op YouTube. Daarvoor moeten ze voorzien worden van kenmerkende teksten, zoals onderwerp, datum, plaats en namen van personen die in de video voorkomen. 

Een team van de LOL gaat daaraan werken onder coördinatie van Jan van der Wiele, die samen met René Kroon en voormalig LOL-videograaf Jaap Rieuwerts het afgelopen jaar een geslaagd proefproject uitvoerde.

Lions-president Nathan Snieder: “Als Lions Club vonden wij dit een belangrijk doel om voor te werken. De duizend video’s tonen Landsmeer zoals het veertig jaar geleden was. Het is uniek historisch materiaal, dat niet verloren mag gaan. Als Lions Club zijn we trots dat we dit mogelijk hebben kunnen maken. En we zijn natuurlijk alle Landsmeerders die tijdens de avond belangeloos en gul hebben bijgedragen erg dankbaar.” 

LOL-voorzitter Henk Wals sloot zich daarbij aan. “Het was een plezier om samen te werken met de organisatoren van de Lions Club. Dankzij hun minutieuze voorbereiding verliep de avond als een gesmeerd klokwerk. Als LOL zijn we super dankbaar dat dit videoarchief straks tot in lengte van dagen door iedereen bekeken en gebruikt kan worden.”