Fotolezing ‘Beter leren kijken’ bij Fotoclub FWS Maasluis

Cultuur
Zelf fotografeert Smit het liefst op plekken waar stedenbouwkundigen niet zo goed over hebben nagedacht.
Zelf fotografeert Smit het liefst op plekken waar stedenbouwkundigen niet zo goed over hebben nagedacht. (Foto: Elvira Smit)

Elvira Smit van ‘Kronkeling’ geeft vrijdag 19 april een fotolezing bij Fotoclub FWS Maassluis. Ze is een fotografe die al bijna 10 jaar blogs schrijft over haar eigen fotografische ontwikkeling en zoektocht in het steeds weer opnieuw leren kijken.

Tijdens haar interactieve lezing, gaat ze in op het fotografisch proces en leert ze de aanwezigen beter kijken. Dit doet ze aan de hand van fotowerk van bekende fotografen, korte filmpjes en natuurlijk haar eigen werk. Na afloop gaan de deelnemers naar huis met nieuwe ideeën, tips en vooral met hernieuwde fotografische energie.

Van de meeste bekende fotografen zie je alleen het – vaak indrukwekkende – eindresultaat. Maar ook zij hebben tienduizenden foto’s gemaakt voordat ze hun topwerk schoten. En daar hebben ze vaak meer van geleerd dan van dat ene mooie beeld.

Zelf fotografeert Smit het liefst op plekken waar stedenbouwkundigen niet zo goed over hebben nagedacht. Of misschien wel, maar het pakte anders uit. Vaak vindt ze die aan de rand van de stad. Ze legt vast wat ze ziet en zet niets in scène. Vaak zit er iets vervreemdends in haar foto’s. Zelf blijft ze ook doorleren en in 2022 studeerde ze cum laude af aan de Fotoacademie.

De lezing in het Ateliergebouw De Wasserij aan Zuidvliet 108 in Maassluis start om 20.00 uur en de deur is vanaf 19.45 open. Toegang is 5 euro.