Succesvolle Kunstroute Maassluis met prachtige kunst en veel bezoekers

Cultuur
Dit jaar maakte de expositie van 18 kunstenaars in Loods M aan de Govert van Wijnkade de route extra bijzonder.
Dit jaar maakte de expositie van 18 kunstenaars in Loods M aan de Govert van Wijnkade de route extra bijzonder. (Foto: PR)

Afgelopen weekend vond de Kunstroute Maassluis plaats. Geholpen door het heerlijke weer kwamen honderden bezoekers langs om op de twaalf locaties naar kunst te kijken en de kunstenaars te spreken.

De organisatie liet weten: “We hebben eigenlijk wel geluk, want bijna elk jaar is het goed weer tijdens de Kunstroute. Dat maakt het extra leuk om de route te volgen, want je gaat dan toch makkelijker alle locaties af. En je kunt extra genieten van de oude binnenstad.”

Dit jaar maakte de expositie van 18 kunstenaars in Loods M aan de Govert van Wijnkade de route extra bijzonder. “De loods is een kale, industriële ruimte, maar we hebben er door middel van bouwhekken en natuurlijk alle kunst een leuke en professioneel ogende kunstbeurs van gemaakt. Door het werk van zoveel kunstenaars in één ruimte te kunnen zien, maak je als bezoeker in één klap kennis met allerlei disciplines als foto’s, schilderijen, tekeningen, textiel en driedimensionale kunstvoorwerpen van hout, glas, steen en andere materialen. Het was gezellig druk en je had alle ruimte om de kunst goed te bekijken en met ons te praten. Wat ons betreft - als die mogelijkheid er dan nog is - het herhalen waard in 2025! Ook voor de gemeente is het een bijzonder evenement geweest in Loods M, want onze Kunstroute was de eerste grote openbare culturele activiteit in het pand dat vorig jaar door de gemeente is gekocht.”

Mocht je denken dat de expositie in Loods M veel bezoekers wegtrok van de andere locaties: dat was zeker niet het geval. Op alle locaties was het net zo druk als voorgaande jaren. “Wij kijken als kunstenaars en organisatie terug op een heerlijke Kunstroute, waarbij wij bekende maar ook heel veel nieuwe gezichten hebben gezien, leuke gesprekken hebben gevoerd en ons werk hebben kunnen verkopen.”

De route werd georganiseerd door de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK) en financieel mede mogelijk gemaakt door de gemeente Maassluis en het DeltaPort Donatiefonds.