Nieuw in de Nieuwstraat: Shoe Lovers Maassluis

Partnerbijdrage
Wethouder Denise Mulder kwam langs bij de opening om Saskia en Ellen te feliciteren.
Wethouder Denise Mulder kwam langs bij de opening om Saskia en Ellen te feliciteren. (Foto: PR)

Ze hebben allebei en passie voor schoenen. “We hebben er beide thuis een kast mee vol staan.” Dus toen het plan ontstond om samen een winkel te openen in de Nieuwstraat in Maassluis, was het gelijk duidelijk dat dit dan een schoenenwinkel zou worden. 

De vriendinnen Ellen en Saskia openden vorige week donderdag, 4 april 2024, de deuren van hun eigen zaak Shoe Lovers Maassluis. De twee kennen elkaar van de lagere school en zijn dus al 45 jaar vriendinnen. Toch is het niet zo dat ze al jaren rondliepen met de droom om samen een winkel te openen. 

“Ellen had deze droom wel; ik wist niet dat ik de droom had”, vertelt Saskia. Het idee is ontstaan toen tijdens het winkelen in de Nieuwstraat een collega winkelier bij de vriendinnen informeerden of het niet iets voor hen zou zijn, een eigen winkel. “Nadat dit balletje was opgegooid, zijn we met dit idee aan de slag gegaan en tijdens een vakantie in september 2023 werd het plan echt concreet en werden we met de dag enthousiaster.”

Er werd hard gewerkt om de winkel op te zetten en in te richten. “We hebben heel veel hulp gekregen van vrienden en familie. En natuurlijk van onze mannen René en Richard; zonder hun hulp hadden we onze droom niet kunnen verwezenlijken. De winkel is precies geworden zoals we voor ogen hadden.

Voorafgaand aan de opening vorige week hadden de dames wel wat gezonde spanning. “Je moet toch maar afwachten hoe de reacties zullen zijn.” Wethouder Denise Mulder kwam langs en samen met de moeder van Saskia knipte zij het lint door. “De reacties die we sinds de opening hebben gekregen, zijn echt overweldigend. Iedereen is zo enthousiast. We hebben heel veel bloemen en andere mooie en lekkere cadeaus gekregen en we voelen ons enorm welkom in deze straat.”

Het aanbod van Shoe Lovers omschrijven Saskia en Ellen als ‘heel vrouwelijk’. “Onze schoenen zijn heel kleurrijk, divers en stoer. Zo hebben we bijvoorbeeld ook een gevarieerd aanbod van sneakers; die zijn immers niet meer weg te denken en kunnen ook heel vrouwelijk worden gedragen.”

Naast de fysieke winkel in de Nieuwstraat zullen de schoenen van Shoe Lovers Maassluis binnenkort ook online verkrijgbaar zijn. “De website is in de maak en we verwachten hem zeer binnenkort te lanceren. En in Maassluis en Maasland gaan we bestellingen persoonlijk thuisbezorgen.” Daarnaast bieden Saskia en Ellen nog een mooie service aan. “We kunnen ons voorstellen dat bijvoorbeeld dames die fulltime werken het jammer vinden dat ze niet altijd tijd hebben om in de winkel langs te komen. Daarom is het ook mogelijk om op afspraak buiten de openingstijden te komen winkelen.” Neem om een afspraak te maken voor private shoppen contact op via de socials van Shoe Lovers Maassluis of mail naar shoeloversmaassluis@gmail.com.