Historische Trekvaartdag Maassluis op 18 mei 2024

Partnerbijdrage
Afbeelding
(Foto: PR)

Na een spectaculaire opening van de eerste Historische Trekvaartdag in Leidschendam-Voorburg is nu Maassluis aan de beurt! De Historische Trekvaartdag Maassluis op 18 mei 2024 biedt een boeiende kijk op de trekvaarten van Zuid-Holland, cruciaal voor het openbaar vervoer in de zeventiende eeuw. Dit jaar krijgen de historische trekvaarten in Zuid-Holland alle aandacht met acht evenementen tussen 13 april en 6 oktober.

Boeiende kijk op de Historische Trekvaarten

Maassluis, gelegen in de regio Delflandse Trekvaarten, trapt de serie af op 18 mei. Dit valt samen met de Dag van de Zeesleepvaart, georganiseerd door Stichting Sleepboothaven Maassluis en Loods M.

Het evenement biedt diverse activiteiten, waaronder demonstraties van sleepboten in de buitenhaven en historische trekvaartbelevingen in het historisch stadshart. Bezoekers kunnen varen op De Goude Leeuwin, een gereconstrueerde trekschuit, of Warbout Rondvaarten. Ook zijn er stadswandelingen en fietstochten langs de Trekvaart. Of bezoek je de Groote Kerk, speel je Oudhollandse spelletjes, is er een ambachtelijke markt of maak je een ritje in de Jan Plezier. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Monstersche Sluis, Museum Maassluis, het Nationaal Sleepvaart Museum en molen De Hoop.

Virtuele tour naar de 17e eeuw

Stichting Verborgen Stad heeft ‘digitale hotspots’ gecreëerd, waardoor bezoekers met de Canals5D-app een virtuele tour door de zeventiende eeuw kunnen maken. Je ziet dan de Monstersche Sluis en de lokale gemeenschap destijds.

Gratis toegang

Toegang tot alle activiteiten is gratis, behalve voor de boottochten in de buitenhaven, waarvoor reservering vereist is. Mis de Historische Trekvaartdag Maassluis op zaterdag 18 mei tussen 10.00 en 16.00 uur niet!

Houd de socials van de Historische Trekvaartdag en de website www.historischetrekvaart.nl en www.ervaarmaassluis.nl in de gaten voor de complete programma’s!

Afbeelding