Afbeelding
(Foto: Edwin Sonneveld-fotografie)

Korfballers c.k.c. Maassluis lijden nederlaag in ouverture zaalseizoen

Sport

Het is de Maassluise korfbalformatie niet gelukt om in de openingswedstrijd van het zaalseizoen te stunten tegen titelfavoriet Excelsior uit Delft. Na een moeizame fase in de eerste helft, krabbelde Maassluis nog wat terug, maar de tegenstand was simpelweg te groot: 14-23.

Zonder de geblesseerde Mark van der Vaart en aanvoerder Henne Bloem trad Maassluis in een goed gevulde Olympiahal, thuisbasis van c.k.c. Maassluis in het zaalseizoen, aan tegen Excelsior uit Delft. De Delftenaren zijn misschien wel de absolute favoriet in deze competitie. Zij komen op het veld uit in de overgangsklasse en doen het daarin uitstekend, getuige de tweede plaats die Excelsior daar bezet.

Desondanks begon Maassluis goed aan de wedstrijd en ging gelijk op met de gasten uit Delft. Dankzij doelpunten van Jari Sonneveld, Esther Fortuin en Osayande Iyawe stond het na een kleine tien minuten spelen 4-4. Daarna gaf Excelsior gas.

De gasten lieten zien ervaring te hebben op een hoger niveau. De ploeg speelde aanvallend snel en volwassen. Maassluis had daar veel problemen mee en moest menigmaal aan de noodrem trekken. Ook verdedigend waren de spelers van Excelsior een-op-een sterk, waardoor veel eerste schoten van Maassluis de korf niet raakten en er dankzij de schotklok teveel druk op de aanvallen kwam.

Zodoende ontstond er in de eerste helft een fase waarin Excelsior, met name dankzij strafworpen en vrije ballen uitliep naar 4-12 en Maassluis dus niet wist te scoren. Pas vlak voor rust kon de ploeg iets terug doen met drie treffers op rij. De ruststand werd daarmee bepaald op 7-12.

Ook in de tweede helft kon Maassluis geen potten breken. Excelsior, duidelijk een maatje te groot, ging vrolijk door met scoren en trok eenvoudig de wedstrijd naar zich toe: 14-23.

Maassluis 2

Het tweede team boekte meer succes tegen de reserves uit Delft, welke in de veldcompetitie bovenaan staan in de eerste klasse. In de tweede helft werd een achterstand van drie doelpunten omgezet in een zeer knappe 21-18 overwinning, tot grote vreugde van de aanwezige supporters.

Wedstrijden 3 december

17:05 uur Kinderdijk 1 – Maassluis 1

15:45 uur Kinderdijk 2 – Maassluis 2

14:00 uur Maassluis 3 – Groen Geel 4

14:25 uur Avanti A2 - Maassluis A1

Afbeelding
Boek over de Maassluise visserij Algemeen 3 feb, 11:09
Afbeelding
Leven en werk van W.G. van de Hulst Algemeen 3 feb, 11:07
Afbeelding
Woordkunst Dichtersavond 'Valentijn Verrast Velen' Algemeen 3 feb, 10:19
Afbeelding
Friedie Kloen en Marita Beukers exposeren in Kunsthalte 6 Algemeen 3 feb, 09:57
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
Historisch Schetsje: De Watersnood van 1953 Algemeen 2 feb, 12:19
Afbeelding
Kaartverkoop 26e M.S.V.'71 Megaweek gestart Algemeen 2 feb, 12:05
Afbeelding
Kunstwerk van de Maand februari: Kleine potjes hebben grote oren Algemeen 2 feb, 11:56
Afbeelding
Klaverjassen Excelsior Maassluis Algemeen 2 feb, 11:52
Afbeelding
Schriftelijke vragen CDA over Koepaardbrug Algemeen 2 feb, 11:14
Afbeelding
Leerlingen van Lentiz | VMBO Maasland winnen plek in Skills The Finals Algemeen 2 feb, 10:57
Afbeelding
Insigne voor Dick vd. Kooij en Egbert van de Worp Algemeen 2 feb, 10:43
Afbeelding
Carry en Martijn zoeken opvolging voor hun Kaaswinkeltje Algemeen 2 feb, 10:30
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.