Joshua de Lange pakt brons bij European Cup Polen

Sport
Afbeelding
(Foto: Mahorokan)

In de Poolse stad Poznan vond dit weekend de Junior European Cup voor judoka’s tot 21 jaar plaats. Mahorokan judoka Joshua de Lange (-81 kg) nam hieraan deel. 

Na een vrijloting in de eerste ronde won hij achtereenvolgens van Sailaubay uit Kazachstan en Krizek uit Tsjechië. In de kwartfinale liet hij zich echter verrassen door de Belg Christiaens. In de herkansingen vocht Joshua zich weer prima terug met winstpartijen op Panek (Polen) en Keshet Halevi uit Israël. In de strijd om het brons tegen de Pool Tarkowski liet Joshua er geen twijfel over bestaan wie er recht had op het brons in deze klasse door zijn tegenstander met ippon te verslaan. Een fraaie bronzen European Cup medaille kreeg Joshua op het podium omgehangen.

EK Mixteams

Margit de Voogd en Ian van Herk zijn door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor deelname aan de Europese Mixteam kampioenschappen. In de Kroatische hoofdstad Zagreb zullen zij op zondag 28 april met het Nederlands team om de EK medailles gaan strijden.

Obi competitie

Zondag 14 april vond er in de dojo van Mahorokan weer een Obi ronde plaats. Aan deze beginnerscompetitie deden dit keer 125 jeugdjudoka’s mee. Aan het einde van deze dag waren er drie judoka’s die hun competitie afsloten met het behalen van het zwarte bandje voor hun Obi pop. Glen van Seters, Raf van Staalduinen en Jill Mallens kregen het zwarte bandje uitgereikt.

Geldrop

Bij het judotoernooi in het Brabantse Geldrop wist Twan Witteveen de klasse -66 kg te winnen. Kai van der Lingen pakte een zilveren medaille in de klasse -81 kg.