Fietspromo klimt over de Veluwe

Sport
Een aantal Fietspromo's deed mee aan de NTFU toertocht “Tour Haute Veluwe” .
Een aantal Fietspromo's deed mee aan de NTFU toertocht “Tour Haute Veluwe” . (Foto: Fietspromo)

Nadat de Fietspromo’s de eerste weken van het seizoen haar kunsten over vlakke routes in de directe omgeving van Maassluis hebben vertoond, was afgelopen zaterdag de Veluwe in Gelderland het werkterrein van een aantal Fietspromo´s. Zij deden mee aan de NTFU toertocht “Tour Haute Veluwe” welke over het zuidelijk en oostelijk deel van de Veluwe gaat. Gevarieerde landschappen, mooie en ongerepte natuurgebieden en behoorlijk wat hoogteverschillen. 

Voor het eerst dit jaar waren de weergoden de fietsers goed gezind. Onder prachtige fietsomstandigheden reisden ’s morgens een aantal Fietspromo’s al vroeg af naar Bennekom om daar bij de Manage zonder Drempels te beginnen aan hun tocht over 80 of 150km. Het ging met een lichte wind in de rug eerst naar het noorden, waarna de route afboog en de prachtige heidevelden langs radio Kootwijk werden doorkruist. Langzaam maar zeker werd het terrein meer geaccidenteerd en bebost en kon de groep na 65 km in Hoenderloo aan de welverdiende koffie. De tweede etappe was met Met de heuvels als de Lange Juffer, Posbank en Emma Piramide aan de noordzijde van Arnhem wel het zwaarste deel van de rit. Dat wil overigens niet zeggen dat het laatste deel van de rit zonder kuitenbijters bleef, want bijvoorbeeld bij Doorwerth zat onder andere ook de lastige Italiaanse weg weer in het parcours. Moe maar voldaan bereikten ze samen ’s middags weer veilig de finish in Bennekom.

Vele andere Fietspromo’s stapten met dit mooie weer op de fiets. In de eigen omgeving werden op zaterdag spontaan ritten naar de Rottemeren en Scharendijke opgezet. Profiterend van het mooie weer reden ook zondag de thuisblijvers van Fietspromo nog een ontspannen rit van 70km naar Oud-Beijerland en sommigen plakten er nog een lusje aan waardoor er aan het eind zelfs 100km op de teller stond.

Kortom bij Fietspromo kun je altijd aan je trekken komen. Is het niet een uitdagende rit ergens in Nederland dan wel in de directe omgeving van Maassluis. Aanstaande zaterdag staat in dat kader een rit naar en door de bollenvelden op het programma en op Koningsdag 27 april zal Noordwijk worden aangedaan. Daarnaast kun je ook iedere zondag een rit van zo’n 45km in de omgeving van Maassluis afwerken.