MVC recreanten sluiten seizoen af met gelijkspel

Sport
Het recreantenteam kijkt terug op een leuk seizoen.
Het recreantenteam kijkt terug op een leuk seizoen. (Foto: MVC)

Afgelopen vrijdag speelde het recreantenteam van MVC hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Volley Zuid in Rotterdam. Het team was er op gebrand om met een overwinning naar huis te komen, maar moest het doen met een gelijkspel. 

Het recreantenteam ging met acht personen naar Rotterdam Zuid om daar tegen Volley Zuid de laatste wedstrijd van het seizoen te spelen. Na een goede warming-up werd aan de wedstrijd begonnen. MVC moest duidelijk inkomen in de eerste set. Na een goede voorsprong bleek Volley Zuid toch sterker en wonnen zij de de set (25 – 18). Met goede moed op naar de volgende set die MVC toch echt graag wilde winnen. Nu liep het wel goed. Met een goede service en mooie aanvallen werd de set gewonnen (23-25). De derde set was een spannende. De beide teams waren zeer gewaagd aan elkaar en het ging gelijk op. Toch trok Volley Zuid aan het langste eind en won de set met 29 – 27. MVC herpakte zich in de vierde set en won deze overtuigend met 16 – 25 waardoor ze tevreden naar huis konden. Het recreantenteam is als 7e geëindigd in een poule van 11. Een mooi resultaat omdat dit team het afgelopen jaar wat wisselingen heeft gehad. De trainer van de recreanten heeft het team de kneepjes van het volleybal bijgebracht waardoor er een heel leuk team is ontstaan.

Heren

Ook de heren van MVC heeft het zaalseizoen afgelopen weekend afgesloten. Helaas hebben beide teams hun laatste wedstrijd verloren. Ook wel bijzonder dat deze teams ook op een 7e plaats zijn geëindigd in hun poule in de 3e klasse. In het nieuwe seizoen zullen zij wederom uitkomen in de 3e klasse.

Voor MVC zit het zaalseizoen er nu dus op. Alle teams zijn geëindigd op een 7e plaats in de diverse poules. Nog een paar keer trainen in de zaal en daarna wordt er in de zomer weer gevolleybald in het zand op de beachcourt.

Open trainingen

Vanaf donderdag 25 april tot eind mei wordt er op donderdagavond nog getraind en zijn er open trainingen. Iedereen die (weer) wil gaan volleyballen is welkom en kan dan meteen kennismaken met de club en kijken of het volleybalspel wat voor je is; ook als je alleen maar recreatief wil volleyballen. Vanaf 20.30 uur is de zaal van de Wethouder Smithual open en kan je meedoen.