Plantenruilbeurs en stekken- en plantenmarkt in Wervershoof

Nieuws
Ontdek een schat aan planten, stekken, bollen en knollen die tuinliefhebbers ruilen of verkopen.
Ontdek een schat aan planten, stekken, bollen en knollen die tuinliefhebbers ruilen of verkopen. (Foto: aangeleverd)

WERVERSHOOF - Groei & Bloei afdeling Enkhuizen en omstreken organiseert, samen met Piet en Joanna Neefjes, weer een plantenruilbeurs en stekken- en plantenmarkt. Deze zal gehouden worden op zaterdag 4 mei van 11.00 tot 14.00 uur aan de Vok Koomenweg 5 in Wervershoof. 

Veel tuinliefhebbers hebben planten opgekweekt, te veel van bepaalde planten gekregen of wat planten gescheurd. Deze planten kunnen ze ruilen of tegen een kleine prijs verkopen. Soms zitten daar hele bijzondere planten, stekken, bollen of knollen bij. Ook voor mensen die hun tuin willen vergroenen is dit een voordelige manier om aan planten te komen. 

Voor advies over welke planten goed gedijen in de schaduw en welke beter in de zon groeien, kunnen bezoekers terecht bij de stand van Groei en Bloei. Maar ook als je op zoek bent naar een bijzondere plant, knol of bol, kun je hier vaak wel iets vinden, want Groei en Bloei wil de biodiversiteit bevorderen. Zodat de bijen en vlinders ook in het voorjaar en najaar iets te zoeken hebben in jouw tuin. Je vindt dan ook planten die in een tuincentrum moeilijk te krijgen zijn. Bovendien kun je de prachtige tuin van Piet en Joanna bekijken en iedere bezoeker krijgt een leuke attentie.

Route: Vanaf de Drechterlands weg ga je bij de WFO de Markerwaard­weg in, richting Medemblik. Bij de verkeerslichten ga je rechtdoor, bij de eerstvolgende rotonde sla je rechtsaf de Vok Koomenweg in. Na 200 meter aan je rechterhand ben je er.