Inzamelingsactie voor zieke Maaike uit Hensbroek

Nieuws
Maaike is ernstig ziek en kan door haar ME/cvs en POTS niet meer deelnemen aan het normale leven.
Maaike is ernstig ziek en kan door haar ME/cvs en POTS niet meer deelnemen aan het normale leven. (Foto: aangeleverd)

HENSBROEK/ REGIO - Maaike uit Hensbroek is ernstig ziek en kan door haar ME/cvs en POTS niet meer deelnemen aan het normale leven. Ze brengt haar dagen grotendeels in bed en op de bank door, omdat ze maar heel kort licht actief kan zijn. Helaas zijn er binnen de reguliere geneeskunde geen behandelingen voor de ziektes van Maaike. Daarom is vriendin Kim via het GoFundMe-platform een inzamelingsactie gestart om alternatieve behandelingen te kunnen betalen.

ME/cvs is een complexe multisysteemziekte, waarbij onder andere het zenuwstelsel, immuunsysteem, hormonale systeem en de energieproductie in de cellen, niet meer juist werken. Het gevolg is een overheersende, altijd aanwezige uitputting. POTS is een ziekte aan het autonome zenuwstelsel. Wanneer Maaike gaat staan, komt er te weinig bloed en dus zuurstof bij haar hart en hersenen. Het hart wil dit compenseren door heel snel te gaan kloppen en dit heeft een averechts effect.

“Haar klachten begonnen in 2011 na een zware zwangerschap en drie liter bloedverlies. Ze kreeg fibromyalgie, een milde vorm van ME/cvs en een ontregeld zenuwstelsel. Na haar covid-vaccinatie in 2021 kwam de klap. Ze kreeg matige ME/cvs en POTS, en was zelfs te ziek om op haar benen te staan. Sindsdien is ze aan het overleven in plaats van leven’’, aldus vriendin Kim.

De tekst gaat door onder de afbeelding.


Een foto van Maaike van vier jaar geleden. - Foto: aangeleverd

De komende twee jaar zou Maaike de volgende medicijnen, consulten en behandelingen in Nederland willen volgen:

Verdieping en opfrissessies Neurophysics therapie in Nederland (€2.500)
Voortzetten van de medicatie, behandelingen en medische consulten (€7.000)
Een jaar lang Body Stress Release behandelingen (€1.000)
Een jaar lang Neuromovement behandelingen (€1.500)
Orthomoleculair traject voor onderzoek naar en behandeling van virussen en bacteriën (€2.000)

Steunen

Het streefbedrag van de campagne is €14.000. Wil je Maaike steunen en/of de campagne bekijken? Dat kan via https://www.gofundme.com/f/mijn-vriendin-maaike-haar-medische-kosten-te-betalen.