Leerlingen Aloysiusschool plaatsen QR codes in Voedselbos Maasland

Algemeen
Er hangen verspreid door het hele bos QR-codes die je kunt scannen
Er hangen verspreid door het hele bos QR-codes die je kunt scannen (Foto: PR)

Dinsdag 28 maart hebben de leerlingen van de groepen 5 en 6 QR-codes verbonden aan bomen in het Voedselbos Maasland. Het Voedselbos heeft als doel het verbreden en delen van kennis over andere vormen van voedselproductie. Het bos is vrij toegankelijk.

Kees van der Vaart, voorzitter van de Stichting Voedselbos Maasland, nam contact op met de Aloysiusschool om kinderen te laten kennismaken met het Voedselbos. Margreet Poot, vakspecialist techniek en groen van de Aloysiusschool, was direct enthousiast.
De groepen 5 en 6 hebben na het eerste Voedselbosbezoek een project gehad over voedsel. Op school beheren de groepen 5 en 6 ook de schoolmoestuin. Een andere opdracht voor de kinderen was het maken van verhaaltjes met wetenswaardigheden en feiten over al het leven in het Voedselbos. Verhaaltjes over dieren zoals de egel, de merel en de metselbijen, over bomen zoals de eik en de appelboom. Van de verhaaltjes zijn digitale QR codes gemaakt door meester Xander en die zijn door Lely Agriculture op speciale plaatjes gezet.

En zo is de cirkel rond. Nu hangen er verspreid door het hele bos QR-codes die je kunt scannen met je telefoon. Een leuk familieuitje voor Pasen. Adres: Einde Doelstraat Maasland richting het Kerkepad/Doelpad.